Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Pagina 4 van 13 - 130 Resultaten

Eerste kalf van het jaar in de Klompenwaard

Hoewel er nog regelmatig ’s nachts vorst aan de grond is, dient het voorjaar zich toch langzaam maar zeker aan. Inmiddels zijn de eerste kalveren en veulens geboren in de verschillende kuddes van FREE Nature. De geboortepiek laat..


Lees verder 29 februari 2016   6 jaar oud
Galloways waden door het wassende water

Vrijdag 12 februari zijn de Galloway-runderen van FREE Nature uit de Erlecomse waard gehaald. Dit is gedaan om te voorkomen dat deze dieren ingesloten raken door het wassende water van de Waal. De dam die de oeverwal met de dijk..


Lees verder 16 februari 2016   6 jaar oud
Galloway

Droge heidelandschappen vormen een ideaal winterhabitat voor grote grazers als Galloway-runderen. Sinds december graast er een kleine kudde op de Neterselsche heide. De dieren zijn nog steeds in topconditie terwijl ze juist nu..


Lees verder 15 februari 2016   6 jaar oud
Kudde voor de vangkraal

Op woensdag 27 januari voerde FREE Nature de jaarlijkse vangactie uit bij de Schotse Hooglanders in de Broekpolder. Eens per jaar worden alle runderen bijeen gedreven. De kalfjes worden dan voorzien van de wettelijk verplichte..


Lees verder 1 februari 2016   6 jaar oud

In natuurgebieden met grote grazers, zoals in de uiterwaarden rondom slot Loevestein, is het ’s winters heel gebruikelijk dat de dieren wilgen en andere houtigen eten. Wanneer het malse gras opraakt, schakelen ze over op dit..


Lees verder 1 februari 2016   6 jaar oud
De Snoerworm Cephalothrix simula is in 2012 voor het eerst in de Oosterschelde aangetroffen

Ook in 2015 hield de enthousiaste redactie van Nature Today u op de hoogte van wat er in de Nederlandse natuur gebeurt. 704 berichten werden gepubliceerd. Dat brengt het totaal op meer dan 5700 berichten sinds de start op 20 maart..


Lees verder 19 januari 2016   6 jaar oud
Galloways in de ruige Vechterweerd

Na ruim 10 jaar werk is het beheer van natuurgebied Vechterweerd door FREE Nature overgedragen aan de streek. Lokale ondernemer, veehouder en eigenaar van zorgboerderij Buitenplaats Vechterweerd Evert Dijk zet het beheer nu voort...


Lees verder 4 januari 2016   6 jaar oud
Klapekster

Sinds 2011 bezoeken klapeksters bijna jaarlijks De Staart tijdens hun migratie naar het zuiden. Deze winter van 2015 is er voor het eerst ook sprake van overwintering. De klapekster profiteert hier van de aanwezige najaar- en..


Lees verder 21 december 2015   6 jaar oud
Rode Geus met kalf

Ruim 10 jaar al worden verschillende Nederlandse natuurgebieden begraasd door zogenoemde Rode Geuzen. Dit runderras is een kruising tussen het Nederlandse brandrode rund, een primitief slag van het MRIJ-vee, en het Frans saler..


Lees verder 7 december 2015   7 jaar oud
Dagpauwoog in gras

In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..


Lees verder 26 november 2015   7 jaar oud

Archief