Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Deel deze pagina

Pagina 7 van 13 - 130 Resultaten

Schotse Hooglander snoept van braambladeren

Nu de laatste groene gewassen verdwijnen, stappen de grote grazers definitief over op de wintervoedselvoorraden. Eén groene voedselbron blijft aanwezig: de braam. De bladeren van de braam gaan smaakvol naar binnen. De stengels met..


Lees verder 6 januari 2015   7 jaar oud
Galloways in hun winterse leefgebied in het Goois Natuurreservaat

Onlangs is een groep van 11 Galloways van het Naardermeer tijdelijk verhuisd naar het Gooise Natuurreservaat. Van nature zouden grote grazers als wild levend rund ’s winters wegtrekken van de natte graslanden richting de drogere..


Lees verder 9 december 2014   7 jaar oud

Iedereen heeft wel eens gevoeld hoe een brandnetel kan prikken. Dit irriteert niet alleen onze handen maar bijvoorbeeld ook de tong van een grote grazer. Nu in november de temperatuur afneemt, verliest de plant zijn stekeligheid..


Lees verder 24 november 2014   7 jaar oud

Na vele warme maanden, zakte de temperatuur afgelopen week ineens flink. Nog even en het gras stopt het groeien. Onder de grote grazers is het rund de eerste die dit merkt. Omdat hij langer gras nodig heeft dan andere grazers moet..


Lees verder 10 november 2014   7 jaar oud
Gallowayrunderen in de kraal in de Vechterweerd

Nu de zomer op z’n laatste benen loopt vangen de beheerders van FREE Nature de kuddes runderen en paarden. Het hele jaar gaan de dieren hun eigen gang. Nu staat de beheerder even aan het stuur. Voor een goede genetische..


Lees verder 14 oktober 2014   7 jaar oud

Het is weer najaar en dus zit de vacht van grote grazers weer vol met klissen. Hoewel de dieren hier zelf geen hinder van ondervinden, krijgen we hier toch ieder jaar weer vragen over. Zo kan een paardenstaart nu een stijve..


Lees verder 29 september 2014   8 jaar oud
Konik

Grote grazers verspreiden tal van zaden, zo ook die van de agrimonie. Nadat de bloem is uitgebloeid vallen de kelkbladen van de zaaddoos af en vormen kransen van borstelharen haken voor de vruchtverspreidingen. Door vervolgens mee..


Lees verder 1 september 2014   8 jaar oud

In de Vechterweerd (Dalfsen, Overijssel) is dit voorjaar een laagte gegraven om bij hoge waterstanden extra rivierwater af te voeren. Voor de natuur in dit natuurgebied van drinkwaterbedrijf Vitens ontstaan zo nieuwe kansen. De..


Lees verder 18 augustus 2014   8 jaar oud
vrijwilligers met opgeruimde vuilnis van het Waalstrand Nijmegen

'Stop met klagen en teken in om te helpen opruimen'. Dank zij een spontaan particulier initiatief blijft de Nijmeegse Stadswaard verschoond van zwerfvuil...


Lees verder 4 augustus 2014   8 jaar oud

De komende weken breekt de stierenbronst weer aan. Iets wat ook zijn invloed heeft op het landschap. Om hun concurrenten te imponeren woelen stieren met kop en poten in de grond. De verse stierenkuilen die zo ontstaan hebben een..


Lees verder 7 juli 2014   8 jaar oud

Archief