Natuurberichten

Uitgever: Ecomare

Pagina 13 van 16 - 153 Resultaten

Meindert Visser van de UK 148 zette op 4 oktober een foto van een merkwaardige vis op Twitter. Hij had het dier gevangen op de Holmen Gronden, op 57.00N 7.50E 'Wie weet wat voor vis dit is?' vroeg hij. De lijst met reacties is..


Lees verder 15 oktober 2013   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik

Het was een oudje, dat was al te zien aan zijn grijze snuit. Toch was het lange tijd onzeker hoe oud de potvis precies was toen hij afgelopen december dood op de Razende Bol aanspoelde. Wetenschappers van het Nederlands Instituut..


Lees verder 9 oktober 2013   10 jaar oud

'Heel bijzonder, een ELFT!' was de eerste melding van veldbioloog Edo Goverse. Maar het mailtje dat hij direct daarna stuurde begon met '..of toch een fint?'. Zowel zijn enthousiasme als zijn twijfel waren terecht. Het visje dat..


Lees verder 1 oktober 2013   10 jaar oud
Gaffelkabeljauw

Half september ving de Urker kotter SC35 Jacob Senior op het randje van het Nederlandse deel van de Noordzee een vreemde vis. Jacob Snoek stuurde de foto met de vangstgegevens op naar Ecomare. We stelden vast dat het een..


Lees verder 24 september 2013   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik, De Slufter in herfstkleuren

In september zorgt de natuur in de kwelder voor een spetterend afscheid van de zomer. Het sappige groen van zeekraal en schorrenkruid verandert langzaam in rood, geel en paars. Zo kan het vlakke kweldergebied wat herfstkleuren..


Lees verder 2 september 2013   10 jaar oud

Het lijken net ouderwetse schemerlampjes, de roomwitte bloemen van het wintergroen. Ze bloeien nu met duizenden tegelijk in de jonge duinvalleien op de zuidpunt van Texel, nog meer dan anders. Vooral op lage duinhellingen en..


Lees verder 20 augustus 2013   10 jaar oud
haai-herman-speckmann-natuurbericht_tn

Een haai in de Waddenzee verwacht je misschien niet direct. Toch vond de Texelse Maaike Speckmann op het strandje bij de jachthaven van Oudeschild een mannelijke gladde haai van ongeveer een halve meter lang. Gladde haaien komen..


Lees verder 6 augustus 2013   10 jaar oud
Eén van de dwerginktvisjes

Ze zijn niet veel groter dan het topje van je duim. Dwerginktvisjes komen langs de hele Noordzeekust voor, maar nergens veel. Je krijgt ze dus niet vaak te zien. Tijdens een excursie bij de vuurtoren van Texel vingen vrijwilligers..


Lees verder 23 juli 2013   10 jaar oud
Zo zou een grottenleeuw er uit gezien kunnen hebben

Je verwacht het niet, maar in de laatste ijstijd leefden hier leeuwen. Op het strand en de zeebodem kun je daar het bewijs nog van terugvinden. Zo af en toe worden er fossiele botten of tanden uit die tijd opgevist of opgeraapt...


Lees verder 10 juli 2013   10 jaar oud
Eenmalig gebruik

Bij de Veerdam, langs de waddenkust van Vlieland, verwacht je geen zoetwaterkreeft te vinden. Vlielander Folkert Janssens dacht dan ook eerst aan een bijzondere zeekreeft. Omdat hij wilde weten wat het precies was, bracht hij de..


Lees verder 9 juli 2013   10 jaar oud

Archief