Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 5 van 11 - 101 Resultaten

gewone vinvis

De IJslandse regering voert de druk op de enige nog actieve walvisvaarder op om de jacht te staken. Volgens peilingen die op 16 juni 2022 zijn gepubliceerd, is nu 35 procent van de bevolking tegen de walvisvaart. Dat is een..


Lees verder 25 juni 2022   11 mnd oud
USC DDC speurhond Billie-Jean

Speurhonden hebben honderden koala-uitwerpselen opgespoord. Analyse hiervan helpt deskundigen te begrijpen hoe koala's zich herstellen na de 'Black Summer'-bosbranden in Australië in 2019/2020. ..


Lees verder 18 juni 2022   11 mnd oud
Hulpverleners bereiden zich voor om drie gestrande witflankdolfijnen vrij te laten.

Zeven witflankdolfijnen zijn na stranding bij Wellfleet op het schiereiland Cape Cod in de VS vrijgelaten, verder van de kust in diep water. De reddingsactie is soepel verlopen dankzij de geweldige inzet van meer dan veertig..


Lees verder 11 juni 2022   11 mnd oud
Beatrice Nampaso Lekina (links) met baby Sweetness Natasha en Neema Meyio (rechts) met haar zoon Johnshon Muyantet Mashipei bij de eerste bijeenkomst van het Jenga Mama project.

Zestig jonge vrouwen uit een plattelandsgemeenschap in Kenia hebben hun eerste stappen gezet op weg naar financiële vrijheid. Zij nemen deel aan een baanbrekend project om opgeleid te worden voor een loopbaan als eigenaar van een..


Lees verder 4 juni 2022   11 mnd oud
Groepsfoto van de rangers en gemeenschapsleden samen met IFAW medewerkers.

Tien vooraanstaande rangers en gemeenschapsleden zijn geëerd door IFAW en de Bosbeheer- en Grasland-administratie van Jinghong voor hun bijdrage aan het bevorderen van het samenleven van mensen en olifanten in China. Yunnan, dat..


Lees verder 28 mei 2022   1 jaar oud
Zicht op Kasungu National Park, bezien vanaf de weg die Kasungu National Park in Malawi linkt met Lukusuzi National Park in Zambia.

Kleine boeren in Zambia zijn begonnen met de eerste oogst binnen een klimaatslim project dat gericht is op het veiligstellen van bestaansmiddelen en het beschermen van wilde dieren. De nadruk van dit project ligt op het vinden van..


Lees verder 21 mei 2022   1 jaar oud
Luba de beer drinkt uit een kleine vijver in Save Wild's White Rock Bear Shelter buiten Kyiv, Oekraïne.

In een nieuw rapport van IFAW wordt ingegaan op de ingrijpende gevolgen van hedendaagse conflicten, zoals oorlogen en burgerlijke onrust, voor dieren – waaronder gezelschapsdieren, vee, dierentuindieren en wilde dieren. ..


Lees verder 14 mei 2022   1 jaar oud
Een vrijgelaten Mongoolse buizerd vliegt terug het wild in terwijl BRRC revalidatiemedewerkers Lei Zhou (links) en Betty Dai (rechts) op de achtergrond toekijken.

Het Beijing Raptor Rescue Center bestaat twintig jaar. Het was het eerste opvangcentrum voor roofvogels in China. Grace Ge Gabriel, oprichtster van dit centrum en directeur van IFAW Azië, vertelt hoe de oprichting tot stand kwam..


Lees verder 9 mei 2022   1 jaar oud
Nicolette leert Beatrix en haar vriendjes kennen bij Zimbabwe Elephant Orphanage.

“Jaren geleden ben ik mijn hart aan olifanten verloren. Het zijn zulke prachtige oerdieren, ze zijn sterk en ontzagwekkend, maar ook lief en gevoelig. Zelf heb ik in mijn leven veel meegemaakt, en één ding weet ik daardoor heel..


Lees verder 30 april 2022   1 jaar oud
© Rudi Van Aarde

De mens is niet de enige soort die wordt getroffen door klimaatverandering. Ook wilde dieren en hun leefgebieden zullen te maken krijgen met ingrijpende en soms rampzalige veranderingen. Temperatuurstijgingen kunnen leiden tot de..


Lees verder 23 april 2022   1 jaar oud

Archief