Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 5 van 11 - 106 Resultaten

Ooievaar

De jacht op vogels is een veelvoorkomende praktijk in Libanon. Dit land wordt beschouwd als een flessenhals voor trekvogels – waaronder veel arenden, gieren, valken, zangvogels, ooievaars en kraanvogels. Sommige daarvan zijn..


Lees verder 6 augustus 2022   1 jaar oud

Wist je dat sommige haaien herbivoren zijn? Dat er een veel grotere kans is om gedood te worden door een koe dan door een haai? En dat haaien al honderden miljoenen jaren onze oceanen gezond houden? Het is tijd om het Jaws-beeld..


Lees verder 30 juli 2022   1 jaar oud
wolf, deze versie iets bijgesneden voor lead

Onderzoek in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en IFAW laat zien dat er ruimte is voor een maatschappelijke dialoog over hoe het verder moet met de wolf in Nederland. De gemoederen over de aanwezigheid van..


Lees verder 17 juli 2022   1 jaar oud
Mahzooz de krokodil wacht op overplaatsing uit Al-Ma'wa Wildlife Sanctuary

In februari 2022 werd nijlkrokodil Mahzooz in beslag genomen van smokkelaars. IFAW hielp bij zijn transport van Jordanië naar Soedan, in de hoop het wilde dier weer uit te kunnen zetten in zijn natuurlijke leefgebied. ..


Lees verder 11 juli 2022   1 jaar oud
Voormalig stroper Smoke Phiri staat in zijn maïsveld in Mwase Mphangwe, Zambia.

Chronische voedseltekorten, mede als gevolg van klimaatverandering en minder markten voor boeren om hun gewassen te verkopen, hebben velen gedwongen om wilde dieren zoals buffels, hyena's en olifanten te gaan stropen.  Smoke Phiri..


Lees verder 1 juli 2022   1 jaar oud
gewone vinvis

De IJslandse regering voert de druk op de enige nog actieve walvisvaarder op om de jacht te staken. Volgens peilingen die op 16 juni 2022 zijn gepubliceerd, is nu 35 procent van de bevolking tegen de walvisvaart. Dat is een..


Lees verder 25 juni 2022   1 jaar oud
USC DDC speurhond Billie-Jean

Speurhonden hebben honderden koala-uitwerpselen opgespoord. Analyse hiervan helpt deskundigen te begrijpen hoe koala's zich herstellen na de 'Black Summer'-bosbranden in Australië in 2019/2020. ..


Lees verder 18 juni 2022   1 jaar oud
Hulpverleners bereiden zich voor om drie gestrande witflankdolfijnen vrij te laten.

Zeven witflankdolfijnen zijn na stranding bij Wellfleet op het schiereiland Cape Cod in de VS vrijgelaten, verder van de kust in diep water. De reddingsactie is soepel verlopen dankzij de geweldige inzet van meer dan veertig..


Lees verder 11 juni 2022   1 jaar oud
Beatrice Nampaso Lekina (links) met baby Sweetness Natasha en Neema Meyio (rechts) met haar zoon Johnshon Muyantet Mashipei bij de eerste bijeenkomst van het Jenga Mama project.

Zestig jonge vrouwen uit een plattelandsgemeenschap in Kenia hebben hun eerste stappen gezet op weg naar financiële vrijheid. Zij nemen deel aan een baanbrekend project om opgeleid te worden voor een loopbaan als eigenaar van een..


Lees verder 4 juni 2022   1 jaar oud
Groepsfoto van de rangers en gemeenschapsleden samen met IFAW medewerkers.

Tien vooraanstaande rangers en gemeenschapsleden zijn geëerd door IFAW en de Bosbeheer- en Grasland-administratie van Jinghong voor hun bijdrage aan het bevorderen van het samenleven van mensen en olifanten in China. Yunnan, dat..


Lees verder 28 mei 2022   1 jaar oud

Archief