Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 3 van 17 - 165 Resultaten

De Dutch Caribbean Nature Alliance en Fundacion Parke Nacional Aruba organiseerden onlangs een symposium over Nature-Based Solutions for Ecosystem Restoration, dat een platform biedt voor experts zoals Arxen Alders om inzichten te..


Lees verder 3 januari 2024   4 mnd oud

Caribische eilanden zijn niet alleen pittoreske bestemmingen, ze zijn ook de thuisbasis van opmerkelijke natuurwonderen. Natasha Silva, Chief Conservation Officer van Fundacion Parke Nacional Aruba, heeft onlangs tijdens het..


Lees verder 20 december 2023   5 mnd oud
West-Indische Boomvaren Cyathea arborea na 138 jaar herontdekt op de steile binnenhelling van de Quill.

De slapende vulkaan The Quill, Sint Eustatius, hield 138 jaar lang een boomvaren verborgen. De West-Indische boomvaren werd in 1885 voor het eerst én voor het laatst op het eiland gezien. Maar bij onderzoek naar de flora op de..


Lees verder 16 december 2023   5 mnd oud
rode flamingo(?)

Als kickstart van het nature-based solutions-symposium van vorige maand hield de heer Charles Karangwa een impactvolle toespraak over het potentieel van nature-based solutions (NBS) om substantiële actie voor duurzame ontwikkeling..


Lees verder 12 december 2023   5 mnd oud
An unbleached star coral (middle) among peers that have been bleached - Oostpunt November 2023

De Caribbean Research & Management of Biodiversity Foundation (Carmabi) heeft geconstateerd dat er dit jaar weer sprake is van een ‘coral bleaching event’ op de koraalriffen van Curaçao. Dit fenomeen is ongeveer 16 weken geleden..


Lees verder 9 december 2023   5 mnd oud
Black Mangrove roots

Een nieuw samenwerkingsverband tussen het Wereld Natuur Fonds-Nederland (WWF-NL), de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en Coastal Dynamics zal het voortouw nemen bij een initiatief om toekomstige instandhoudings- en..


Lees verder 2 december 2023   5 mnd oud

Diadema zee-egels zijn cruciale algeneters op koraalriffen in het Caribisch gebied, maar na massale sterfte in de jaren 80 en in 2022 gaat het herstel van deze soort moeizaam. Uitgezette zee-egels overleven het bovendien vaak..


Lees verder 28 november 2023   6 mnd oud
Bridled quail-dove

In lijn met het Natuur en Milieubeleidsplan Caribisch Nederland 2020-2030 (NMBP), loopt een baanbrekend project om kritieke milieu-uitdagingen aan te pakken en de unieke ecosystemen van Sint Eustatius te herstellen. Dit project..


Lees verder 25 november 2023   6 mnd oud
HRH Princess Beatrix, patron of the DCNA’s, receives an artwork made by local artist Armando Goedgedrag.

In een tijd waarin de wereld de gevolgen van klimaatverandering ervaart, kan de natuur ons helpen om aan te passen. De Nederlandse Caribische eilanden, met minder dan 340.000 inwoners en een landoppervlakte van slechts 800..


Lees verder 22 november 2023   6 mnd oud
Green yewel bug.

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) heeft samen met lokale natuurbeheerorganisaties op de zes Nederlands-Caribische eilanden onlangs 'Guidelines for the Design and Conduct of Research and Monitoring Projects within the Dutch..


Lees verder 18 november 2023   6 mnd oud

Archief