Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 4 van 17 - 165 Resultaten

Beetle on passion flower (Passiflora foetida)

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)  en Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA)  kondigen met trots een symposium aan over Nature-Based Solutions (NBS) voor ecosysteemherstel en -bescherming op de Nederlands-Caribische..


Lees verder 28 oktober 2023   7 mnd oud
Yellow-shouldered Amazon Parrots.

De lokale overheid van Bonaire heeft onlangs de overname van de voormalige plantage Fontein aangekondigd. Ze wordt hierin gesteund door de Nederlandse regering in Den Haag. Met een aanzienlijke investering van 3,4 miljoen dollar..


Lees verder 21 oktober 2023   7 mnd oud
Antillean crested hummingbird

Een nieuw DCNA-project ‘Monitoring for Bird Biodiversity Conservation in the Dutch Caribbean’ is officieel gelanceerd. Door het combineren van verbeterde training, veldonderzoek en het gebruik van een gestandaardiseerd..


Lees verder 14 oktober 2023   7 mnd oud

De (Nederlandse) Caribische eilanden worden geconfronteerd met ongekende uitdagingen als gevolg van klimaatverandering, waaronder de stijgende zeespiegel, toenemende orkanen, hittegolven en hevige regenval. Als reactie op deze..


Lees verder 12 oktober 2023   7 mnd oud
Caribbean Reef Sharks

Het Koninkrijk der Nederlanden zal volgende maand tijdens de Conference of Parties for the Cartagena Convention (COPs) op Aruba vragen om meer bescherming voor de Caribische rifhaai. Caribische rifhaaien spelen een cruciale rol..


Lees verder 30 september 2023   7 mnd oud
Dolphins

Het Yarari-reservaat is nu wettelijk ingesteld als natuurpark door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, wat een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt in het behoud van de zee voor het Caribisch gebied. Dit..


Lees verder 27 september 2023   8 mnd oud
Flamboyant tree.

De komende drie jaar zal Public Entity Saba (PES) een herbebossingsproject uitvoeren om natuurlijke bossen te herstellen, de lokale voedselproductie te verbeteren en het imago van Saba als groene bestemming te versterken. ..


Lees verder 16 september 2023   8 mnd oud
Lesser Antillean iguana (Iguana delicatissima)

In oktober zal de Nederlandse regering, tijdens de Conferentie van de Partijen voor het Verdrag van Cartagena op Aruba, officieel voorstellen de antillenleguaan op te waarderen van Bijlage III naar Bijlage II van het Protocol..


Lees verder 9 september 2023   8 mnd oud
French angel fish.

Het Natuur- en Milieubeleidsplan 2020-2030 van Caribisch Nederland is een integraal plan om de natuur de komende tien jaar te beschermen en te versterken...


Lees verder 19 augustus 2023   9 mnd oud
Hawksbill turtle.

In hun wetenschappelijke artikel uit 2019 gebruikte Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) gegevens over zeeschildpadden die tussen 2003 en 2018 waren verzameld om de populatie te schatten en toekomstige populatietrends voor..


Lees verder 12 augustus 2023   9 mnd oud

Archief