Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 7 van 18 - 174 Resultaten

Haringvlietdam bij Scheelhoek

Twee jaar geleden was het dan zo ver: de Haringvlietsluizen gingen voor het eerst een stukje open. De kier is groots aangekondigd als oplossing voor veel ecologische problemen, maar in hoeverre maakt de opening de verwachtingen..


Lees verder 22 januari 2021   10 mnd oud
Illegale ontbossing voor de papierindustrie en boskap voor een palmolieplantage. Tesso Nilo, Riau, Sumatra, Indonesië

Tussen 2004 en 2017 is in Azië, Afrika en Zuid-Amerika in totaal 43 miljoen hectare natuur vernietigd. Dit is een gebied ter grootte van tien keer Nederland. De tropische bossen zijn met name kaalgekapt om ruimte te creëren voor..


Lees verder 15 januari 2021   10 mnd oud
Adéliepinguïn

Een oceaangebied van 4500 vierkante kilometer rond Hope Bay bij het noordelijke Antarctische schiereiland wordt gesloten voor visserij. Dat is het mooie resultaat van een samenwerking tussen niet-gouvernementele organisaties..


Lees verder 19 december 2020   11 mnd oud
Illegale ontbossing voor de papierindustrie en boskap voor een palmolieplantage. Tesso Nilo, Riau, Sumatra, Indonesië

Meer dan een miljoen (1.193.652) Europeanen, waaronder veel Nederlanders, roepen de EU op om te zorgen voor een ambitieuze Bossenwet, waardoor alleen nog ontbossingsvrije producten op de Europese markt zijn toegestaan. Niet eerder..


Lees verder 18 december 2020   11 mnd oud
Plastic  op het strand

Veel mensen zullen, als zij terugkijken op 2020, denken aan de dramatische gevolgen van COVID-19 of aan de verwoestende overstromingen en bosbranden. Maar er zijn ook lichtpuntjes: we kunnen 2020 inmiddels ook gaan beschouwen als..


Lees verder 17 december 2020   11 mnd oud

Het recente PBL rapport drukt ons wederom met de neus op de feiten: natuur is onmisbaar om maatschappelijke problemen pp te lossen. Maar om de internationaal vastgestelde doelen voor natuurbescherming en herstel van biodiversiteit..


Lees verder 16 december 2020   11 mnd oud

Deze week publiceerde IUCN de update van de Rode Lijst van Bedreigde Dieren en Planten. 31 soorten zijn nu uitgestorven, en alle soorten rivierdolfijnen worden momenteel met uitsterven bedreigd. Met de Europese bizon gaat het..


Lees verder 11 december 2020   11 mnd oud
Koala

Meer dan 60.000 koala’s werden getroffen door de heftige bosbranden in Australië eerder dit jaar, blijkt uit een rapport van WWF. De buideldieren stierven in de vlammen of hadden te maken met allerlei andere vormen van trauma en..


Lees verder 9 december 2020   11 mnd oud
Pasgeboren zeeschildpad Bonaire

Rond Bonaire en Klein Bonaire zijn dit jaar 113 nesten van zeeschildpadden geteld. Een stijging van 27 procent ten opzichte van 2019. Dat is goed nieuws want de drie soorten zeeschildpadden van Bonaire worden alle drie bedreigd...


Lees verder 5 december 2020   1 jaar oud
Ontbossing in de Amazone

Uit satellietdata van het Braziliaanse ruimteagentschap INPE blijkt dat in de periode van augustus 2019 tot eind juli 2020 elfduizend vierkante kilometer Amazonebos verloren is gegaan. In de afgelopen twaalf jaar is de ontbossing..


Lees verder 4 december 2020   1 jaar oud

Archief