Natuurberichten

Uitgever: ARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.
Deel deze pagina

Pagina 46 van 47 - 470 Resultaten

wilde kat op cameraval

Landgrenzen in natuurgebieden zijn geen beletsel voor dieren. Daarom worden cameravallen ingezet om de komst van onder andere wilde kat, lynx en boommarter in Limburg op de gevoelige plaat vast te leggen. Afgelopen week was het..


Lees verder 10 april 2011   11 jaar oud
Brede ereprijs

In januari hebben we genoten van spectaculair hoogwater. Tijdens dit hoogwater is er op de oeverwallen in de Gelderse Poort een verse laag zand afgezet. Deze zomer zullen het vooral de pioniers zijn die zich hierop vestigen...


Lees verder 27 maart 2011   11 jaar oud
Zandmotor

Deze maand is de aanleg van de Zandmotor daadwerkelijk van start gegaan. Door het samenspel tussen wind, water en pionierbegroeiing zal de Zandmotor continu van aanzien veranderen. Een walhalla voor tal van kustsoorten, die van..


Lees verder 12 maart 2011   11 jaar oud
Fokprogramma steur in Bordeaux

Ondanks de beschermde status van de steur worden en nog steeds vangsten gemeld. Zo werd afgelopen november een volwassen steur van 2.30 meter en 120 kg in de baai van San Lorenzo gevangen op loopafstand van het centrum van de..


Lees verder 27 februari 2011   11 jaar oud
Konijn dood in meidoorn

Na een spectaculair hoogwater in januari zijn de waterstanden in de rivieren weer gedaald. Nu pas wordt goed zichtbaar wat het water allemaal heeft vervoerd. Op sommige plekken zijn kubieke meters zand afgezet, terwijl op andere..


Lees verder 11 februari 2011   11 jaar oud
Otter

Op 15 januari 2011 werd de derde otter doodgereden in de omgeving van Doesburg, langs de IJssel. Dit lijkt op het eerste gezicht geen bericht om blij van te worden. Maar er hangt toch positieve opwinding omheen. Hoe meer..


Lees verder 30 januari 2011   11 jaar oud
Nieuwe beverburcht langs Geul in Meersenerbroek.

Langs de benedenloop van de Geul in Zuid-Limburg zijn deze winter in twee verschillende gebieden sporen van bevers gevonden. Dit is bijzonder omdat lange tijd is gedacht dat de bever vanuit de Maasvallei het Geuldal niet op eigen..


Lees verder 16 januari 2011   11 jaar oud
Hoogwater langs de Grensmaas

Deze dagen heeft de dooi in West-Europa toegeslagen. Sneeuw en ijs smelten en in combinatie met regenval levert dit hoogwater in de rivieren op. Verwacht wordt dat de komende dagen grote delen van de uiterwaarden overstromen. Op..


Lees verder 7 januari 2011   11 jaar oud
Steur

De Atlantische steur, met een lengte tot 3,5 meter, is de grootste Europese zoetwatervis. Vroeger zwommen steuren in de meeste Europese rivieren. Nu komt deze soort nog maar op één plek met zekerheid voor: in de monding van de..


Lees verder 31 december 2010   11 jaar oud
boommarter ROLLIN VERLINDE

In het Drielandenpark in en om Zuid-Limburg zijn cameravallen geplaatst om aanwezigheid van bijzondere soorten als wilde kat en lynx in dit gebied aan te tonen. Lynx en wilde kat zijn nog niet gefilmd, maar wel de zeldzame..


Lees verder 18 december 2010   11 jaar oud

Archief