Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 102 van 128 - 1274 Resultaten

Potvis

In de ochtend van 8 februari 2012 strandde een Potvis op het strand van Heist. Het dier was aanvankelijk nog in leven maar stierf in de loop van de voormiddag. De resultaten van de autopsie werden nu pas bekend gemaakt...


Lees verder 30 september 2013   11 jaar oud
Detail opname van de kop van een Zager, Grevelingenmeer

De Zager is een forse borstelworm die momenteel algemeen langs de Nederlandse en Noordwest-Europese kust voorkomt. Biologen discussiëren al jaren over de vraag of het, voor dit gebied, een autochtone soort is of dat het mogelijk..


Lees verder 29 september 2013   11 jaar oud
Twee bruinvissen in de Oosterschelde

Het aantal bruinvissen dat zondag 22 september werd waargenomen tijdens de jaarlijkse bruinvistelling van Stichting Rugvin en het Wereld Natuur Fonds was aan de lage kant. In totaal werden tijdens de scan 18 dieren geteld...


Lees verder 25 september 2013   11 jaar oud
Gaffelkabeljauw

Half september ving de Urker kotter SC35 Jacob Senior op het randje van het Nederlandse deel van de Noordzee een vreemde vis. Jacob Snoek stuurde de foto met de vangstgegevens op naar Ecomare. We stelden vast dat het een..


Lees verder 24 september 2013   11 jaar oud
Groot zeegras in Veerse meer, 2005

Ongeveer een maand geleden heeft een Belgische sportduikster in de buurt van Zierikzee, in de Oosterschelde, twee exemplaren van het Groot zeegras aangetroffen. Deze zaadplant wordt in Nederland ernstig bedreigd, is zeldzaam en..


Lees verder 15 september 2013   11 jaar oud

Eind augustus hebben onderzoekers van het project Mosselwad in samenwerking met bureau Marinx acht hectare mosselbanken aangelegd. In totaal werd honderd ton mosselen uitgezaaid over vier droogvallende proefvakken op het Balgzand..


Lees verder 10 september 2013   11 jaar oud
Bultrug

Op 3 september voerde het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) een toezichtsvlucht uit boven Belgische wateren. Doel: monitoring van zeezoogdieren en controle van vervuiling. Naast een dertigtal..


Lees verder 4 september 2013   11 jaar oud
voor eenmalig gebruik, De Slufter in herfstkleuren

In september zorgt de natuur in de kwelder voor een spetterend afscheid van de zomer. Het sappige groen van zeekraal en schorrenkruid verandert langzaam in rood, geel en paars. Zo kan het vlakke kweldergebied wat herfstkleuren..


Lees verder 2 september 2013   11 jaar oud
Filippijnse tapijtschelp in de Oosterschelde

In 2008 werd de Filippijnse tapijtschelp voor het eerst levend in de Nederlandse kustwateren aangetroffen. In een korte periode heeft deze eetbare soort zich in de Oosterschelde zeer sterk uitgebreid. Er wordt nu zelfs al..


Lees verder 1 september 2013   11 jaar oud

Het lijken net ouderwetse schemerlampjes, de roomwitte bloemen van het wintergroen. Ze bloeien nu met duizenden tegelijk in de jonge duinvalleien op de zuidpunt van Texel, nog meer dan anders. Vooral op lage duinhellingen en..


Lees verder 20 augustus 2013   11 jaar oud

Archief