Natuurberichten

Categorie: Vlinders

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 36 van 209 - 2088 Resultaten

bloemen in gazon - primair

De gezamenlijke gemeenten in Zeeland beheren naar schatting circa duizend hectare aan gazon (exclusief sportvelden). Dit gazon wordt voor het grootste deel regulier gemaaid, soms tot wel meer dan dertig keer per jaar. Het effect..


Lees verder 12 april 2022   3 jaar oud

Dit jaar zijn de eerste eikenprocessierupsen al op 30 maart uit het ei gekropen. Inmiddels zijn op diverse plaatsen in Nederland de minuscule rupsjes tevoorschijn gekomen. De overvloed aan zon en hoge temperaturen in maart hebben..


Lees verder 7 april 2022   3 jaar oud
esperiamot - primair

In deze periode, in april en mei, beginnen er al veel soorten nachtvlinders te vliegen en rond te kruipen. Van een paar kleine vlinders (micro’s) die de komende periode te vinden zijn, geven we hieronder wat zoektips en..


Lees verder 7 april 2022   3 jaar oud
citroenvlinders in de sneeuw - primair

De afgelopen weken was het een vlinderlente. Ondanks dat het pas maart was werden er heel veel vlinders gezien. Dat ging eerst om soorten die hier als vlinder de winter doorbrengen, maar de laatste weken ging het ook erg veel om..


Lees verder 4 april 2022   3 jaar oud
Verschillende soorten mossen en algen hechten zich aan straattegels, bakstenen en beton.

Hoe kunnen we ‘verborgen’ organismen benutten om bomen beter te laten groeien, beton aantrekkelijk voor groen te maken en hittestress te meten? Gaan stadsbewoners milieubewuster handelen als ze hun tuinen wilder laten groeien en..


Lees verder 2 april 2022   3 jaar oud
Ecochopper - primair

Meer biodiversiteit in bermen is een actueel onderwerp. Er is gelukkig veel aandacht voor het ecologisch beheer van bermen en groenstroken, maar er zijn zeker ook nog uitdagingen. Hoe voorkomen we grote negatieve impact op..


Lees verder 31 maart 2022   3 jaar oud
Vlindervoorspelling Nature Today-app

De vlindervoorspelling van Nature Today is vernieuwd in samenwerking met De Vlinderstichting. Nu kan je nog beter zien welke vlindersoorten jij vandaag in je omgeving kunt ontdekken. Voor elke vierkante kilometer wordt dagelijks..


Lees verder 30 maart 2022   3 jaar oud
Alpengems

Een grote sprong vooruit voor de de automatische beeldherkenning ontwikkeld door Waarneming.nl en Naturalis Biodiversity Center: de software is uitgebreid met soorten uit heel Europa. Dit betekent dat je op vakantie in de Alpen,..


Lees verder 29 maart 2022   3 jaar oud
boomblauwtje - primair

Dankzij het zonnige weer zijn de vlinders helemaal losgekomen. Per dag worden er vele honderden ingevoerd op de portals Waarneming.nl en Telmee. Een team van experts is dagelijks bezig om de waarnemingen te controleren en nemen..


Lees verder 24 maart 2022   3 jaar oud
waarnemer - primair

Bijna iedereen die veel in de natuur te vinden is, geeft weleens een of meer waarnemingen door. Van de Tuintelling tot het wekelijks lopen van een vaste route, alle waarnemingen worden gebruikt voor onderzoek naar biodiversiteit...


Lees verder 22 maart 2022   3 jaar oud

Archief