Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 152 van 287 - 2868 Resultaten

Het beeld van groepen Nonnetjes hoort voor ons gevoel vooral bij vrieskou. Naarmate de winters gemiddeld genomen zachter worden in Europa, blijven Nonnetjes in toenemende mate in het noorden hangen. Dat blijkt uit een analyse van..


Lees verder 7 maart 2015   10 jaar oud
Duitse wesp

De verwachte hoge temperaturen komend weekend zullen de ontwikkeling van planten en dieren een sterke impuls geven. De elzenbomen zullen massaal pollen afgeven, veel mensen zullen hun eerste dagvlinders en bloeiend klein hoefblad..


Lees verder 6 maart 2015   10 jaar oud

Het is volop verkiezingstijd. Partijen doen hun best uw aandacht, en stem, te trekken. Voor de natuur staat er met de komende verkiezingen veel op het spel, een goede reden om zeker te gaan stemmen. Provincies zijn belangrijk maar..


Lees verder 3 maart 2015   10 jaar oud
Sturnus vulgaris. Spreeuw

Het zachte einde van de winter zorgt er waarschijnlijk voor dat spreeuwen ook dit voorjaar weer vroeg beginnen met broeden. Na het relatief warme weer aan het begin van 2014 legden spreeuwen hun eieren gemiddeld 4 dagen eerder dan..


Lees verder 27 februari 2015   10 jaar oud

Ook weidevogels dreigen de dupe te worden van de muizenplaag die Nederland treft, omdat er op veel plekken graslanden zullen worden vernieuwd. Veel weilanden in de getroffen gebieden zullen daarvoor worden omgeploegd en ingezaaid...


Lees verder 26 februari 2015   10 jaar oud
Veldleeuwerik voert jongen

Waar grasland en akkers naast elkaar voorkomen, gebruiken Veldleeuweriken graag grasland om in te broeden. Dit wordt ze vaak noodlottig, omdat hier veel legsels worden uitgemaaid. Jaarlijks blijken in Groningen en Drenthe 30.000..


Lees verder 26 februari 2015   10 jaar oud

Van alle soorten strandlopers die in Nederland voorkomen heeft de paarse strandloper het meest kenmerkende leefgebied. Hij is alleen te vinden aan onze kunstmatige stukjes rotskust. Daaraan is hij erg trouw...


Lees verder 24 februari 2015   10 jaar oud

Naast de gebruikelijke vetbol zijn mezen in de winter vooral dol op zaad. Een goedkope en milieuvriendelijke manier om zaad aan te bieden is de zelfgemaakte voedersilo...


Lees verder 23 februari 2015   10 jaar oud
Bubo bubo. Oehoe

Begin deze week doken er verschillende oehoes op in de stad. In Utrecht, Rotterdam, Poortugaal en Purmerend stonden vogelaars en soms ook buurtbewoners oog in oog met deze grootste uil van Europa. Als wilde vogel gaat het deze..


Lees verder 20 februari 2015   10 jaar oud

Half februari en van lente lijkt nog geen sprake. Of toch wel? Vogelbescherming Nederland heeft de camera’s van Beleef de Lente al aangezet, want ook in februari is er bij verschillende vogels genoeg te beleven. Zo wordt er bij de..


Lees verder 17 februari 2015   10 jaar oud

Archief