Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 172 van 287 - 2868 Resultaten

Het was tot nu toe een extreem zachte winter, met temperaturen die zowel in december als januari ruim twee graden boven normaal bleven. De kou zat eind januari heel dichtbij en drong vanuit Noordoost-Europa richting ons land, maar..


Lees verder 7 februari 2014   11 jaar oud
watervogels in Marokko

Afgelopen januari was de allereerste integrale vogeltelling langs de gehele Oost-Atlantische Flyway: de trekroute van watervogels vanuit het Arctische gebied tot aan Zuid-Afrika. In totaal telden ongeveer 1.500 vogelliefhebbers in..


Lees verder 4 februari 2014   11 jaar oud
Kemphaan

In de broedtijd kempen de hanen om de hennen, meestal met meerdere mannen tegelijk, op een arena die zich op een enigszins opvallende plek in het landschap bevindt. Elke Kemphaan heeft zijn vaste honk (een plek platgetrapt gras)..


Lees verder 3 februari 2014   11 jaar oud
Agrarisch gebied in Senegal, januari 2014.

Senegal is één van de Sahellanden waar veel Europese broedvogels overwinteren. Zo ook een deel van de West-Europese broedpopulatie van de grauwe kiekendief. Een team van de Werkgroep Grauwe Kiekendief is voor de vijfde keer..


Lees verder 2 februari 2014   11 jaar oud
merel man

Dat lichtvervuiling een grote invloed heeft op de dag- en nachtcycli van allerlei dieren, was al langer geweten. Ook bij dieren op de polen werd dat al bestudeerd, in een deel van het jaar wordt het niet donker, in de andere niet..


Lees verder 31 januari 2014   11 jaar oud
Een volwassen Pontische meeuw valt ook op door onder meer zijn lange, dunne snavel

Niet iedere grote meeuw met een lichtgrijze mantel is wat het lijkt. Naast de welbekende zilvermeeuw overwinteren er ook geelpootmeeuwen en Pontische meeuwen in ons land. Van deze twee schaarse soorten is de Pontische meeuw de..


Lees verder 31 januari 2014   11 jaar oud
Grauwe klauwier

Kwam de grauwe klauwier als broedvogel tot voor kort voornamelijk nog voor in Drenthe, de laatste jaren is deze Rode Lijstsoort met een gestage opmars bezig. Daarbij duikt hij op onverwachte plekken op zoals in een nieuw..


Lees verder 30 januari 2014   11 jaar oud
Marterproof steenuilkast

Steenuilen hebben steeds vaker last van predatie door steenmarters, die het gemunt hebben op eieren en jonge steenuilen. Daarom heeft STONE een nestkast ontwikkeld waar steenmarters niet in kunnen. Vogelbescherming en STONE hebben..


Lees verder 28 januari 2014   11 jaar oud
Turdus pilaris. Kramsvogel

Na de Vlaamse gaai en de Jan-van-Gent is het de beurt aan de Kramsvogel om op de etymologische rooster te worden gelegd...


Lees verder 27 januari 2014   11 jaar oud
Zilverreiger

In het weekend van 18 en 19 januari werd de jaarlijkse midwintertelling door Sovon georganiseerd. De 48e op rij! Honderden tellers gingen op pad om watervogels te tellen. Ongeveer driekwart van de 4150 tellingen is ingevoerd en..


Lees verder 24 januari 2014   11 jaar oud

Archief