Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 241 van 287 - 2868 Resultaten

Het aantal roofvogels en uilen dat als huisdier wordt gehouden neemt schrikbarend toe, blijkt uit onderzoek van Vogelbescherming Nederland. Als gevolg daarvan ontsnappen ook steeds meer roofvogels en uilen, wat tot faunavervalsing..

De wilde lijsterbessen beginnen te rijpen, zo blijkt uit waarnemingen die bij De Natuurkalender zijn binnen gekomen. Dit is laat in vergelijking met de afgelopen tien jaren. Alleen 2006 was net zo laat als dit jaar. Daarmee is..

Ik weet niet of het u ook opvalt, maar de laatste dagen zie ik regelmatig een specht vliegen, herkenbaar aan zijn diepgolvende vlucht met grotendeels gesloten vleugels en heel af en toe even vleugelflappend voor wat extra vaart...

In ons land is de waterrietzanger een van de meest bedreigde soorten die doorgegeven kan worden in het kader van het Bijzondere Soorten Project (BSP) van SOVON. Wereldwijd is het een sterk bedreigde soort, die ook af en toe in ons..

Langs de Waddendijk, ten noorden van Harlingen, verzamelen zich elke zomer vele duizenden steltlopers. De tureluurs, bonte strandlopers, krombekstrandlopers en bergeenden zijn hier bijeen om te ruien. Zo kan je daar in deze tijd..

Zoals al eerder vermeld is de steltlopertijd nu in volle gang. Een van de steltlopers die nu in ons land op allerlei plekken doortrekt is de oeverloper, niet te verwarren met de witgat. Niet alleen aan de kust, maar vooral ook in..

De zeldzame blauwe kiekendief heeft Oost-Groningen ontdekt. Er zijn dit jaar twee broedsuccessen te melden: nesten met twee en vier jongen. Groningen staat inmiddels bekend om zijn verhaal van de grauwe kiekendief in relatie tot..

Vorige week ontdekte de Noord-Hollandse vogelaar Arno Piek een Siberische grijze ruiter op de pier van IJmuiden. Deze superzeldzame steltloper was nog nooit eerder in Nederland gezien, en nog maar vier keer in Europa. Het bezoek..

Zuurstokroze flamingo’s in ons grijze grauwe, kikkerlandje? Ja, ze leven hier echt! Sterker nog, al sinds het begin van de jaren zeventig...

Eind juli is het voor de meeste gierzwaluwen alweer inpakken en wegwezen. U kunt getuige zijn van de zomerse exodus van tientallen gierzwaluwen. Hoe? Door iedere dag naar boven te turen en mogelijk de laatste gierzwaluw van het..