Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 254 van 290 - 2898 Resultaten

Gewone rotgans in vlucht; vierkant; Creative Commons-licentie Naamsvermelding-Gelijk delen 2.5; De gebruiker dient bij het werk de door de maker of de licentiegever aangegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat zij daarmee instemmen met uw werk of uw gebruik van het werk).

De rotgans is een algemene wintergast in ons land. De vele tienduizenden exemplaren komen vooral in Zeeland en op de Waddeneilanden voor. Daarnaast zijn er nog twee andere soorten rotganzen: de zwarte rotgans en de witbuikrotgans...


Lees verder 13 februari 2010   15 jaar oud
taigaboomkruiper, vierkant; GNU-licentie voor vrije documentatie

Op landgoed Hackfort Gelderland zag boswachter Willem Regtop een taigaboomkruiper. Het vogeltje liet zich tot op anderhalve meter benaderen om zich eens goed te laten bekijken. ..


Lees verder 13 februari 2010   15 jaar oud
Koolmees

De lente lijkt nog ver weg, maar sommige vogelsoorten gaan binnenkort al broeden. De meeste vogels broeden tussen maart en juni, maar turkse tortels bijvoorbeeld, beginnen al vanaf half februari met hun eerste legsel. Waar broeden..


Lees verder 12 februari 2010   15 jaar oud
Boomklever

Wie nu een ommetje maakt in het bos, zal merken dat het voorjaar begonnen lijkt. Met name de bosvogels laten zich weer horen. Maar schijn bedriegt: als we de weerberichten mogen geloven zal het in de loop van de week wederom gaan..


Lees verder 9 februari 2010   15 jaar oud
Gruttogroep

De voorjaarstrek is begonnen en de eerste grutto’s zijn alweer in ons land waargenomen. Vanaf februari komt deze ambassadeur van het polderlandschap altijd vanuit Afrika naar Nederland om hier te gaan broeden. ..


Lees verder 6 februari 2010   15 jaar oud
Vink, GNU licentie, vierkant

Dit jaar stond de vink op 4de plaats in de nationale tuinvogeltelling. Momenteel zijn zowel onze eigen vinken als overwinteraars uit het noorden waar te nemen. Deze talrijke broedvogel is nu niet alleen regelmatig te zien, maar..


Lees verder 5 februari 2010   15 jaar oud
Roerdomp: Wikipedia

Roerdompen zijn een meester in het verdwijnen. Dankzij hun schitterende camouflagekleuren vallen ze bijna weg tussen het oude riet. In het voorjaar krijg je deze vogels dus eigenlijk nooit te zien, nu juist wel. ..


Lees verder 5 februari 2010   15 jaar oud
Grutto

De sneeuw is nog niet eens overal weg, maar het is bijna half februari, dus dat betekent: opletten geblazen. Waar worden de eerste groepen Hollandse grutto's gemeld?..


Lees verder 5 februari 2010   15 jaar oud
Ransuil vierkant

Het is buiten nog steeds koud en de uilen zoeken beschutting in een oude den of jeneverbes in het Dwingelderveld. In de dichte takken en naaldenstructuur zitten ze rechtop en vlak bij elkaar alsof ze elkaar warmte kunnen geven. ..


Lees verder 4 februari 2010   15 jaar oud
Kerkuil, Creative Commons-licentie Naamsvermelding 3.0 Nederland

In de Duinen van Goeree is naar Engels voorbeeld een broedkast voor kerkuilen opgehangen. Het blijkt in Engeland dat de vogel ook regelmatig in bossen in plaats van in gebouwen broedt. ..


Lees verder 3 februari 2010   15 jaar oud

Archief