Natuurberichten
Categorie: Zoogdieren
Pagina 149 van 210 - 2093 Resultaten

De Eikelmuis is in Vlaanderen de enige slaapmuizensoort met een groot verspreidingsgebied. Ze heeft er een voorkeur voor kleinschalig landschap met ruigtes, met veel fruit en met rotsachtige structuren en je vindt ze over de..

Het lijkt erop dat de Europese hamster bijna helemaal verdwenen is in Vlaanderen. Een grootschalige zoekactie in en rond een van de twee laatste bolwerken van de soort, op het akkerplateau tussen Bertem en Korbeek-Dijle, leverde..

ARK Natuurontwikkeling en Natuurmonumenten zijn begin oktober 2013 in Zuid-Limburg gestart met een onderzoek naar de wilde kat. Gedurende drie maanden zal met cameravallen worden gezocht naar dit zeer zeldzame dier...

Geen verblijfplaats zo goed als een uit de kluiten gewassen boom, vinden vleermuizen. Toch werden in Merelbeke vier vleermuiskasten uitgetest. Zulke kasten kunnen namelijk soelaas bieden in jachtbiotopen waar onvoldoende geschikte..

Langzaam maar zeker loopt de vacht van grote grazers vol met de zaaddozen van de grote klis. Jaarlijks krijgt FREE Nature hier vragen over. Er is echter geen reden tot zorg, de dieren hebben hier nauwelijks last van en na verloop..

Na eeuwen van achteruitgang gaat het voorzichtig de goede kant op met de wilde dieren in Europa. Hun aantallen zijn gedurende de afgelopen 50 jaar toegenomen en dat is te danken aan het jarenlange natuurbeschermingsbeleid. Dat..

Het is nu écht zeker, de otter zit in de Oostvaardersplassen. Op één van de camera's van de rubriek 'Overstekend Wild' van VARA Vroege Vogels is te zien hoe een otter onder het spoor de Oostvaardersplassen binnenloopt. In januari..

Vier samen met ARK Natuurontwikkeling het vijfjarig bestaan van Natuurbericht.nl. Doneer tenminste € 20 en win boeken: 'Crossbill Guide Eastern Rhodopes' of 'Koniks, Wilde Paarden In Nederland' of de tweedelige set 'Rijn in..

De biodiversiteit is sinds 2006 licht hersteld. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek aan gegevens over zoogdieren, broedvogels en dagvlinders. De verbetering komt vooral door zoogdieren; bij..

In het najaar, als jonge Steenmarters ongeveer een half jaar oud zijn, worden ze door het vrouwtje weggejaagd en moeten ze hun eigen leefplek zoeken. Jonge vrouwtjes worden meestal het eerst weggejaagd. Jonge mannetjes worden iets..