Natuurberichten

Categorie: Zoogdieren

Pagina 98 van 210 - 2094 Resultaten

Sterna hirundo. Visdief, pullus, jong

Staatsbosbeheer heeft het leefgebied van allerlei dieren langs het Haringvliet verbeterd. Als de Haringvlietsluizen in 2018 op een kier gaan, komt hier weer een geleidelijke overgang tussen zoet rivierwater en zout zeewater...


Lees verder 29 november 2017   7 jaar oud
Geleenbeek. Voorbeeld van een meanderende beek met voldoende begeleidende groenstructuren voor vleermuizen

Het landschap tussen Noord- en Zuid-Limburg verbindt de voor vleermuizen belangrijke gebieden in noordwest en midden Nederland met de Zuid-Limburgse groeven. Met name het landschap van de waterwegen is hierin essentieel. Onderzoek..


Lees verder 23 november 2017   7 jaar oud
Phoca vitulina. Gewone zeehond

Door de opwarming van het klimaat trekt het zee-ijs rond de noordpool zich terug. Wolf Mooij (NIOO-KNAW) en Geert Aarts en Sophie Brasseur (Wageningen Marine Research) gaan modellen ontwikkelen om beter te begrijpen wat de invloed..


Lees verder 20 november 2017   7 jaar oud

Tijdens zoldertellingen in de kerk van Ottersum (Noord-Limburg) zijn grijze grootoorvleermuizen aangetroffen: een stuk noordelijker dan waarvan deze soort toe nu bekend was. De grijze grootoorvleermuis zit in Nederland aan de..


Lees verder 16 november 2017   7 jaar oud

Vanmorgen rond 8 uur is een wolf aangereden op de N343 tussen Kloosterhaar en Bergentheim. De politie was snel ter plaatse en heeft, conform het Wolvenprotocol, melding gedaan bij Wolven in Nederland. Het betreft de vierde zekere..


Lees verder 13 november 2017   7 jaar oud
Een meervleermuis in een bunker in Wassenaar

Veel bunkercomplexen langs de Nederlandse kust zijn ingericht als paar- en winterverblijfplaats voor vleermuizen. In de Natura 2000 gebieden Meijendel en Berkheide overwinteren tegenwoordig 450 tot 500 meervleermuizen in bunkers:..


Lees verder 9 november 2017   7 jaar oud

In Zuid-Limburg leven een aantal zeldzame knaagdieren die elders in Nederland niet voorkomen. De eikelmuis, fruitdiefje, is er een van. Hoewel in 2008 al bekend was dat de soort achteruitging, zijn er nog nauwelijks voor deze..


Lees verder 2 november 2017   7 jaar oud
De sleutelrol van grote kadavers in de natuur EENMALIG GEBRUIK

De natuur wordt een stuk completer wanneer kadavers van grote dieren mogen blijven liggen. Allerlei voedingsstoffen en mineralen worden door natuurlijke recycling weer toegankelijk voor andere dieren en planten. ARK tekenaar..


Lees verder 29 oktober 2017   7 jaar oud
Hamsterbeheer

In 2015 is het project Hamster op Eigen Benen (HOEB) van start gegaan. Uitgangspunt van dit onderzoeksproject is om een hamstervriendelijk gewasbeheer uit te testen dat voor boeren bedrijfseconomisch aantrekkelijk, en op grotere..


Lees verder 26 oktober 2017   7 jaar oud
Wezel

Bij onderzoek naar de effectiviteit van agrarisch natuurbeheer in Sambeek (Noord-Brabant) is de wezel afgelopen september op maar liefst zeven van de tien locaties waargenomen. Het beschermde dier lijkt hier dus goed..


Lees verder 26 oktober 2017   7 jaar oud

Archief