Natuurberichten
Categorie: Overig
Pagina 90 van 127 - 1268 Resultaten

In Nederland worden enorm veel natuurwaarnemingen verzameld; ons land is waarschijnlijk het best onderzocht in de hele wereld. Het overgrote deel van die kennis wordt verzameld door vrijwilligers die in hun vrije tijd vele uren in..

Zeegrasvelden die cruciaal zijn voor de biodiversiteit en kustbescherming worden op een onverwachte manier bedreigd door klimaatverandering. Tijdens droogte en hittegolven stopt zeegras met het leveren van zuurstof aan..

Het is onderzoekers van Alterra Wageningen UR gelukt om tien verschillende groenten te oogsten van Mars- en maanbodemsimulant. ‘De totale opbrengst op Marsbodemsimulant bleek niet significant te verschillen van aardse potgrond, en..

Het thema van de Landelijke Vlinderdag op 5 maart is feest! Zo wordt onder andere teruggeblikt op de verjaardagen van grote vuurvlinder (100 jaar) en pimpernelblauwtje (25 jaar). Maar er komt veel meer aan de orde op deze..

Al langere tijd is er commotie over plannen damherten te schieten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dierenbescherming en Partij voor de Dieren hebben zelfs een rechtszaak aangespannen tegen provincie Noord-Holland, die besloot..

Natuurlijke kalkrotsen komen in Nederland niet voor. Er zijn echter wel veel open mergelgroeves in Limburg die een grote diversiteit aan planten- en diersoorten herbergen. De winning van mergel heeft daarmee naast schade ook..

Afgelopen week passeerde een hoogwatergolf de Maas. De uitvoering van het Grensmaasproject bij Borgharen en Itteren zorgde voor een waterstandsverlaging van 60 centimeter. Het project, waarbij grindwinning hand in hand gaat met..

Biodiversiteit in Europa staat onder druk. Het Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) geeft aan dat op een deel van de landbouwgrond natuur een belangrijke functie moet krijgen om verdere achteruitgang te stoppen. Tot..

Het wandelende kwalletje Eleutheria dichotoma is een bijzondere biologische verschijning in onze kustwateren. Het kleine zeediertje werd in 2005 voor het eerst in de Zeeuwse Delta waargenomen. Recente waarnemingen geven aan dat..

Watermijten zijn kleine, spinachtige waterdiertjes. In Nederland wordt deze groep goed onderzocht, omdat ze als indicator voor waterkwaliteit wordt gebruikt. Het is daarom opmerkelijk dat in de afgelopen jaren maar liefst negen..