Natuurberichten

Dossier: Vissen

Pagina 51 van 64 - 640 Resultaten

Houting

De houting wordt dankzij een herintroductieprogramma in het Duitse stroomgebied van de Rijn al weer een aantal jaren aangetroffen in Nederland. Volwassen dieren worden weer regelmatig gevangen maar over de plaatsen waar zij zich..


Lees verder 16 mei 2014   10 jaar oud

Woensdag 7 mei om 16.00 uur opent Henri Lenferink, burgemeenster van Leiden, samen met Hans Schouffoer, bestuurslid bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, op feestelijke wijze de fototentoonstelling ‘Blik onder water in Leiden’..


Lees verder 7 mei 2014   11 jaar oud

In het ondiepe, stromende water van de verweerde schaalmodellen in het Waterloopbos in Flevoland heeft de beschermde rivierdonderpad een prima leefgebied gevonden. Een leuke ontdekking...


Lees verder 30 april 2014   11 jaar oud
rivierprik

Goed nieuws uit de natuur. In het grensoverschrijdende stroomgebied van de Niers (Limburg NL, Duitsland) floreert een gezonde populatie prikken. Het is een van de weinige plekken in ons land waar zowel beek- als rivierprik..


Lees verder 2 april 2014   11 jaar oud
Beekprik

RAVON en Waterschap Vallei en Veluwe ontvingen afgelopen week de eerste meldingen van paaiende beekprikken in de Veluwse sprengen en beken. Dat is ruim anderhalve maand eerder dan in 2013. Afgelopen jaren is een steeds beter beeld..


Lees verder 19 februari 2014   11 jaar oud

De wintermaanden lenen zich uitstekend voor zaklampvissen, een waarnemingsmethode die zeer geschikt is voor het opsporen van rivierdonderpadden. Door met een felle zaklamp de oevers te beschijnen zijn rivierdonderpadden en andere..


Lees verder 11 december 2013   11 jaar oud
kongeraal of zeepaling, Conger conger

Tijdens een onderzoek naar de uittrek van schieraal, is een bijzondere vissoort gevangen op het Noordzeekanaal: een levende kongeraal (zeepaling) van 41 centimeter lengte!..


Lees verder 8 december 2013   11 jaar oud
Esox lucius. Snoek

Deze ochtend vindt in het Mastbos bij Breda een uniek experiment plaats. Maar liefst 800 snoeken worden door Staatsbosbeheer uitgezet om de grote populatie zonnebaars te bestrijden. Deze invasieve vissoort uit Zuid-Amerika vormt..


Lees verder 15 november 2013   11 jaar oud
Grote modderkruiper

Is de Grote modderkruiper er nog of is hij er niet meer? Die vraag hield de gemeente Herk-de-Stad jarenlang in de ban. Dankzij een sporenonderzoek met CSI-allures kregen ze zopas een bevrijdend antwoord. De zeldzame Grote..


Lees verder 14 november 2013   11 jaar oud

Sinds 2002 worden de Nederlandse wateren gekoloniseerd door een viertal grondelsoorten (marmergrondel, zwartbekgrondel, Kesslers grondel en Pontische stroomgrondel) afkomstig uit de Ponto-Kaspische regio. Ze hebben zich inmiddels..


Lees verder 16 oktober 2013   11 jaar oud

Archief