Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 154 van 374 - 3732 Resultaten

Kirsten Schuijt

Het voelt alsof we zelfs niet in de buurt willen komen van waar we naartoe moeten: beperken van de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 °Celsius. We voelen – nee, we weten: een totaal nieuwe koers is keihard nodig en –..


Lees verder 5 november 2021   3 jaar oud
bruin zandoogjes

Natuurmonumenten, WWF NL, Vogelbescherming Nederland, LandschappenNL, SoortenNL en Natuur & Milieu roepen op om de doelstellingen uit de Boer-tot-Bordstrategie op te nemen in het regeerakkoord en nationaal beleid. In deze..


Lees verder 5 november 2021   3 jaar oud
Bossen bij uilentoren

Provincie Utrecht gaat 17 miljoen euro extra investeren in het herstellen van natuur in Natura 2000-gebieden. De Rijksoverheid stelt dit bedrag aan de provincie beschikbaar. De investering is bedoeld om de Utrechtse natuur te..


Lees verder 4 november 2021   3 jaar oud
Rangers Donovan en Thomas van Kent Wildlife Trust op werkreis in Nederland

De wisent, het grootste levende landzoogdier van Europa, wordt in verschillende Europese landen al jaren met succes ingezet voor de begrazing van natuurgebieden. Na onder meer Nederland, Polen, Duitsland en Spanje introduceert nu..


Lees verder 4 november 2021   3 jaar oud
Dode wisent op de Maashorst

Op 2 september 2020 werd het natuurgebied De Maashorst bezocht om onderzoek te doen naar de keverfauna van twee overleden wisenten. Het onderzoek leverde maar liefst 71 soorten kevers op, waaronder één soort kortschildkever die..


Lees verder 3 november 2021   3 jaar oud

Dat een inventarisatie leuke waarnemingen kan opleveren, bleek tijdens een op roestschimmels gerichte excursie in de Kleine Wielen bij Leeuwarden. Tot onze verbazing troffen we Waterscheerlingroest aan, een soort die in 1879 voor..


Lees verder 3 november 2021   3 jaar oud

Uit recent onderzoek blijkt dat het strooisel van bepaalde boomsoorten zorgt voor een hogere basenverzadiging en pH in de bodem. Het aanplanten van deze zogenaamde ‘rijkstrooiselsoorten’ kan bodemverzuring tegengaan. Maaike..


Lees verder 2 november 2021   3 jaar oud
Fratercula arctica. Papegaaiduiker

We staan op de rand. Het lot van onze planeet voor de komende decennia wordt nú bepaald, tijdens de klimaatconferentie in Glasgow. Hopelijk is daar het besef dat natuur en klimaat innig zijn verbonden. We kunnen de klimaat- en de..


Lees verder 2 november 2021   3 jaar oud

Vorige week zaterdag spoelden na een storm veel zeedieren aan op onze stranden. De deelnemers van de Strandspeurdag bij Hoek van Holland geloofden hun ogen niet! Nooit eerder zagen ze zoveel soorten die anders onder de zeespiegel..


Lees verder 31 oktober 2021   3 jaar oud
Tuinwolfsmelk op de stoep

Deze week een plantje dat misschien vaker spontaan in de tuin verschijnt dan tussen de stoepstenen: tuinwolfsmelk. Als het op straat staat, is het waarschijnlijk uit een naburige tuin ontsnapt. Het heeft volgens Heukels' Flora van..


Lees verder 31 oktober 2021   3 jaar oud

Archief