Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 200 van 368 - 3680 Resultaten

Toekomstbeeld van Marickenland

Het nieuwe natuurgebied Marickenland in de provincie Utrecht wordt een heerlijke leefomgeving voor de grote karekiet, de woelmuis, orchideeën en zelfs de otter. Dit unieke gebied in het zuidoosten van de polder Groot-Mijdrecht..


Lees verder 11 augustus 2020   4 jaar oud

Een belangrijk stuk zoetwatergetijdenhabitat van de bedreigde Getijdeslak en de Rivierrombout in de monding van het Wantij (ZH) ging onlangs verloren door oeverwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd zonder ontheffing,..


Lees verder 9 augustus 2020   4 jaar oud
Bloemrijke randen bij de familie Lubbers in Arnhem

Maar liefst twintig Gelderse overheden, boerenorganisaties en natuurclubs hebben op 7 juli de Samenwerkingsovereenkomst Natuurinclusieve landbouw Gelderland ondertekend. Wat klinkt als een formaliteit om abstracte afspraken te..


Lees verder 7 augustus 2020   4 jaar oud
ulbophyllum tarantula is een endemische orchidee in Nieuw-Guinea

Nieuw-Guinea is het grootste tropische eiland in de wereld en herbergt veel, tot nu toe nog intacte ecologische gradiënten - van mangroven tot tropische alpiene graslanden. Dat is ongeëvenaard in de Aziatisch-Pacifische regio. Er..


Lees verder 6 augustus 2020   4 jaar oud

Een van de eerste schimmels die op verse mest verschijnen zijn de kogelschieters. Deze bijzondere zwammen lijken op kleine kanonnen, omdat ze hun sporenpakketjes weg kunnen schieten. In juli 2020 is in Landgraaf een nieuwe soort..


Lees verder 5 augustus 2020   4 jaar oud
Visdief in de vlucht

Op de Marker Wadden wordt onderzocht hoe aangelegde eilanden langdurig geschikt kunnen blijven als broedgebied voor bedreigde sterns en plevieren. Vogelbescherming wil weten welke bodembedekking het meest geschikt is om begroeiing..


Lees verder 4 augustus 2020   4 jaar oud
Fanatieke stier in zijn kuil EENMALIG GEBRUIK

Voor het eerst is de uiterst zeldzame schubhaarkegelbij waargenomen in stierenkuilen in de Ooijpolder bij Nijmegen. Zij is een parasiet op het eveneens zeldzame zilveren fluitje, een behangersbij. Ook die nestelt voor het eerst in..


Lees verder 2 augustus 2020   4 jaar oud
bos en water

“Verdroging van natuurgebieden vormt de grootste bedreiging voor biodiversiteit in Noord-Brabant. Er dient snel iets te gebeuren om volwassen bossen te kunnen behouden en kwelstromen in stand te houden. De zandgronden zijn extra..


Lees verder 27 juli 2020   4 jaar oud
Mangrove

Het is vandaag WorldMangroveDay. Mangroves zijn belangrijk voor de natuur en voor mensen. Wereldwijd zijn miljoenen mensen afhankelijk van deze kustbossen voor voedsel, kustbescherming en inkomsten. Alles bij elkaar genereren..


Lees verder 26 juli 2020   4 jaar oud
Zwarte wouw op kadaver EENMALIG GEBRUIK

In het zuidoosten van Brabant zijn op 8 juli voor het eerst opnamen gemaakt van een zwarte wouw die van een kadaver eet. Dat is erg bijzonder, want deze zeldzame roofvogel komt niet veel voor in Nederland en laat zich bovendien..


Lees verder 26 juli 2020   4 jaar oud

Archief