Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 261 van 368 - 3676 Resultaten

ondergronds-bovengronds

De biodiversiteit staat overal onder druk, maar hoeveel weten we eigenlijk over de wereldwijde stand van zaken in de voor ons zo belangrijke bodem? Te weinig, concludeerden afgevaardigden van 190 landen op de VN biodiversiteitstop..


Lees verder 4 december 2018   6 jaar oud
Johan van de Hout en Jeroen Stoutjes

Jeroen Stoutjesdijk, voormalig ecoloog bij de gemeenten Breda en Nieuw Ginneken, is 16 november uitgeroepen tot Brabants natuurbeheerder van het jaar. Dat gebeurde tijdens het drukbezochte symposium Biodiversiteit en Leefgebieden..


Lees verder 4 december 2018   6 jaar oud
Podiceps cristatus. Fuut

Er zijn Europese landen en bedrijven die actief proberen de Europese 'waterwet' te ondermijnen. Terwijl schoon water juist fundamenteel is voor ons allemaal - mensen én natuur. Samen moeten we ervoor zorgen dat dit niet gebeurt...


Lees verder 4 december 2018   6 jaar oud
Crassula tillaea. Mosbloempje

Door 35 miljoen plantenwaarnemingen in Nederland te combineren met informatie over de gemiddelde temperatuur waar elke plantensoort op de wereld voorkomt is een bijzondere klimaatkaart voor Nederland gemaakt. Voor het eerst wordt..


Lees verder 3 december 2018   6 jaar oud
zwartsprietdikkopje - primair

Afgelopen zomer startte Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de provincie Noord-Holland met sinusbeheer op de Assendelverzeedijk. Sinusbeheer is een manier van maaien die kan bijdragen aan de biodiversiteit. Uit..


Lees verder 3 december 2018   6 jaar oud
Graslandbeheer Friesland - primair

Vlinders en bijen die in graslanden leven zijn met relatief eenvoudige maatregelen te helpen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van De Vlinderstichting, It Fryske Gea en agrarisch collectief It Lege Midden, uitgevoerd in Friesland...


Lees verder 29 november 2018   6 jaar oud
Panorama heide met ven

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is vanaf nu partner van Nature Today. De NVWA bewaakt niet alleen de voedselveiligheid en de productveiligheid, maar handhaaft ook onderdelen van de natuurwetgeving. Er zijn drie..


Lees verder 28 november 2018   6 jaar oud
Buizerd op vossenkadaver

Een completere natuur met ruimte voor dode grote dieren is waar Dood doet Leven naar streeft. De afgelopen jaren zijn er voorbeeldprojecten gestart en is onderzoek gedaan. Ook in de landen om ons heen. Samen met onze collega's van..


Lees verder 25 november 2018   6 jaar oud
Limosa limosa. Grutto

Duizenden vogelaars gingen drie jaar lang op pad om alle vogels in Nederland systematisch in kaart te brengen. Het resultaat wordt op 24 november gepresenteerd in het nieuwe boek ‘Vogelatlas van Nederland’. De publicatie maakt..


Lees verder 24 november 2018   6 jaar oud
'Edwin' een in Groningen gezenderde grauwe kiekendief op jacht naar sprinkhanen in Senegal.

Bijna waren we hem kwijt in Nederland: de grauwe kiekendief, één van de sierlijkste en meest mysterieuze vogels ter wereld. Tot halverwege de vorige eeuw was het een algemene vogel die in iedere provincie in onze natuurgebieden..


Lees verder 22 november 2018   6 jaar oud

Archief