Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 71 van 368 - 3671 Resultaten

French angel fish.

Het Natuur- en Milieubeleidsplan 2020-2030 van Caribisch Nederland is een integraal plan om de natuur de komende tien jaar te beschermen en te versterken...


Lees verder 19 augustus 2023   1 jaar oud

Afgelopen zondag was het prachtig fietsweer. Door geruchten over het verschijnen van vele boletensoorten besloten we een flinke fietstocht te maken naar in mijn ogen kansrijke locaties. De tocht naar een laan in Alkmaar eerder..


Lees verder 17 augustus 2023   1 jaar oud
jonge aanplant met wildraster

Op Landgoed Junne bij Ommen is gewerkt aan het herstel en de uitbreiding van het bos. Omdat het landgoed grotendeels Natura 2000-gebied is, zijn er subsidiemogelijkheden voor herstel en ontwikkeling van de boshabitats. Afgelopen..


Lees verder 16 augustus 2023   1 jaar oud
Ine Nijveld: “Hier zie je enkele oude heideplanten. Dat is prima, zo lang het er niet te veel zijn. Het gaat om de afwisseling.”

Een zoetgeurende paarse zee, over kilometers uitgestrekt. De heide op de Sallandse heuvelrug is na weken van regen tot volle bloei gekomen. Het ziet er gezond uit. Maar schijn bedriegt. “Het kost ontzettend veel werk om de heide..


Lees verder 16 augustus 2023   1 jaar oud
Fauna en landschapscompilatie

Historische data van waarnemingen van flora en fauna dragen bij aan ons begrip van hoe een ecosysteem eruitziet, maar ook hoe een veranderende soortensamenstelling een gevolg kan zijn van bijvoorbeeld een veranderend klimaat...


Lees verder 15 augustus 2023   1 jaar oud
Parende motten

Mannelijke motten halen een ingrediënt van het feromoon dat zij gebruiken tijdens de balts uit planten. Dit ontdekten onderzoekers van de UvA en de North Carolina State University. Begin augustus publiceerden zij hierover in het..


Lees verder 15 augustus 2023   1 jaar oud
werkster aardhommel-complex

Als overwegend koudeminnende soortgroep zijn hommels gevoelig voor de opwarming van het klimaat. Wat gebeurt er met onze hommels als het klimaat verder opwarmt?..


Lees verder 14 augustus 2023   1 jaar oud
gestippelde mosdierslak - primair

Zeenaaktslakken zien er vaak prachtig uit. Dat geldt niet alleen voor tropische, maar ook voor Nederlandse soorten. De gestippelde mosdierslak is de favoriet onder de duikers en snorkelaars van het Monitoringproject Onderwater..


Lees verder 14 augustus 2023   1 jaar oud
Beenbreek

Beenbreek: het klinkt meer als een onvriendelijke bijnaam dan als de aanduiding voor een elegante dooiergele bloem, een zeldzaamheid in Nederland. Hoe is deze plant kandidaat geworden voor de verkiezing van de nationale bloem? En..


Lees verder 13 augustus 2023   1 jaar oud
Gehakkelde aurelia - primair

De gehakkelde aurelia is een algemene vlinder, die overal in het land kan worden gezien. Dat was een jaar of veertig geleden nog niet zo. Maar de vlinder is, waarschijnlijk geholpen door de opwarming, flink gaan uitbreiden. Ze..


Lees verder 10 augustus 2023   1 jaar oud

Archief