Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 80 van 368 - 3671 Resultaten

De Nederlandse Mycologische Vereniging heeft op 13 mei het jubileum ter ere van het 25-jarig bestaan van de paddenstoelenmeetnetten groots gevierd met een feestelijk symposium in Naturalis Biodiversity Center. ..

Nu de wolf terug is in Nederland, is er weer een toppredator in het ecosysteem. Wat is de invloed daarvan op dat ecosysteem? “Veel is nog onduidelijk”, vertelt Staatsbosbeheer-ecoloog Aaldrik Pot. “Iedere verandering in een..

Steden brengen hun eigen milieu met zich mee. De bodem is meestal een dikke laag gesteente waardoor het er meer opwarmt dan in een groenere omgeving. Hoewel de stad vaak als een soort woestijn gezien kan worden, biedt het ook..
Deze week hebben ARK Rewilding Nederland en Ørsted vijf kubieke meter oude oesterschelpen begroeid met vijf miljoen babyoesters uitgezet bij ‘Voordelta 05’. Dit is de eerste pilot die voortkomt uit het partnerschap tussen de twee..

Binnenkort vliegen ze weer: zeefwespen. Een mooie naam voor mooie graafwespen, want dat zijn ze. In Nederland komen drie soorten voor: de grote, de bleke en de kleine zeefwesp. Zeef, niet zweef! Hun naam hebben ze niet te danken..

Nederlandse natuurgebieden staan zwaar onder druk, waardoor zelfs algemene soorten als het konijn en de egel in aantallen afnemen. Vanuit zowel de EU als de VN zijn doelstellingen opgesteld om biodiversiteitsverlies te stoppen en..

Op vrijdag 2 juni worden 29 steuren van een jaar oud uitgezet in de Biesbosch. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zal bij deze uitzetting aanwezig zijn. Hiermee zwemt er na zeventig jaar afwezigheid weer jonge steur in de Nederlands..

Bloeiende bosranden gaan de komende jaren steeds meer opvallen. In de afgelopen vijf jaar heeft Staatsbosbeheer op zo’n tweehonderd locaties in de Flevolandse bossen de harde grens tussen bos en landbouwgrond natuurlijker en meer..
De Vogelkersheksenbezem is een schimmelsoort die je alleen in het voorjaar kan tegenkomen. De afgelopen dagen is deze soort verspreid over Nederland veel waargenomen. Als je een zoekbeeld hebt, kan het makkelijk zijn om ze te..

De Westerse karmozijnbes komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika maar doet steeds meer zijn intrede in Noord-Europa als invasieve exoot. De soort heeft een voor invasieve exoten relatief lange aanloopfase nodig, maar na deze fase is..