Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 123 van 212 - 2112 Resultaten

Natuurdijk bij Farm Frites

Om bij te dragen aan de biodiversiteit, heeft het bedrijf Farm Frites verschillende natuurdijken aangelegd op hun bedrijventerrein. Het initiatief komt vanuit het netwerk Groene Cirkel Duurzame Fritesketen, een samenwerking tussen..


Lees verder 8 september 2021   3 jaar oud
Sint Maarten

De totale vegetatiebedekking van de Nederlandse kant van St. Maarten is sinds 1956 met 25 procent afgenomen. Dit blijkt uit een nieuwe vegetatiekaart van CARMABI en Wageningen University & Research. De afname kan worden..


Lees verder 3 september 2021   3 jaar oud
Globale schets van de nevengeul bij Heerewaarden

Onze grote rivieren zijn vooral ingericht voor een goede doorstroming en de scheepvaart. Dat gaat vaak ten koste van de biodiversiteit. Langs de Waal bij Wamel, Dreumel en Heerewaarden gaan Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en..


Lees verder 3 september 2021   3 jaar oud
Koe in wei met Jakobskruiskruid (lead)

Jakobskruiskruid heeft deze zomer massaler gebloeid dan afgelopen jaren. De soort heeft een slechte naam in de agrarische wereld, met name bij paardenliefhebbers. Dat heeft alles te maken met de giftigheid van de plant. Dit jaar..


Lees verder 31 augustus 2021   3 jaar oud
De douane in Hong Kong onderschept en confisqueert 790 kg gesmokkeld ivoor uit Angola dat bestemd was voor Cambodja in 2014

Waar denk je als eerste aan bij olifanten? Aan hun enorme oren of hun lange slurf? Of misschien wel aan hun iconische ivoren slagtanden, waardoor ze er zo indrukwekkend uitzien. Waarom is dit ivoor zo waardevol en hoe kunnen we de..


Lees verder 30 augustus 2021   3 jaar oud
Danube floodplain

Nu het zuiden van Nederland, België, Duitsland en Turkije nog steeds aan het bekomen zijn van historische overstromingen, schetst een nieuw rapport hoe op natuur gebaseerde oplossingen de impact van dergelijke rampen kan helpen..


Lees verder 29 augustus 2021   3 jaar oud

Nu bloeit overal de Canadese fijnstraal op kale- en rommelplekjes. Je komt hem steeds vaker tegen. Maar wie goed kijkt, ontdekt spannende dingen in de wereld van de fijnstralen. Bedreigt deze Canadees als betrekkelijke nieuwkomer..


Lees verder 28 augustus 2021   3 jaar oud
'Cookie' de haai

Voor het eerst is er onderzoek gedaan naar de voortplanting en levenscyclus van tijgerhaaien en andere haaiensoorten rond de Sababank, een zeegebied vlakbij de Nederlands Caribische eilanden Saba en Sint Eustatius. Meerdere..


Lees verder 27 augustus 2021   3 jaar oud
Zooenbaars

De zonnebaars is een agressieve predator met een grote impact op de biodiversiteit. In vennen en poelen met zonnebaars verdwijnen amfibieën en insecten in rap tempo. Ondanks de huidige natte periode kende Nederland vanaf 2018 een..


Lees verder 27 augustus 2021   3 jaar oud
Minke Whale

Een nieuw gezamenlijk onderzoek laat zien hoe twee soorten dwergvinvissen tijdens hun levenscyclus gebruikmaken van de Caribische wateren en de aangrenzende Atlantische wateren. De bevindingen tonen het belang aan van het relatief..


Lees verder 26 augustus 2021   3 jaar oud

Archief