Natuurberichten
Pagina 1 van 1705 - 17046 Resultaten

Kleine waterorganismen genaamd raderdiertjes blijken na hun aanpassing aan stijgende temperaturen ook beter bestand te zijn tegen kopervervuiling. Opvallend genoeg geldt dat andersom niet. Een evolutie-experiment geleid door..

Een drol of pootafdruk in het bos of op de hei? Dat kan zomaar een wolvenspoor zijn. Sinds een aantal jaar leven er weer wolven in Nederland en hun sporen blijven niet onopgemerkt. Provincie Utrecht roept inwoners op wolvensporen..

De otter die eind 2024 werd waargenomen in Meijendel blijkt een vrouwtje te zijn dat afkomstig is uit de Nieuwkoopse Plassen. Dit is vastgesteld door DNA-onderzoek. En ze blijkt niet alleen te zijn: een wildcamera heeft nu ook..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een plant- of diersoort waarvoor ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de Europese rivierkreeft, die wordt verdrongen door zijn Amerikaanse soortgenoot. Een ‘invasieve exoot’ heet dat dan,..

De Europese Commissie heeft vandaag geoordeeld dat de maatregelen die Nederland voorstelt om de bescherming van weidevogels te verbeteren, nog altijd tekortschieten. Vorig jaar startte de Commissie een zogenoemde inbreukprocedure..

Veel mensen hopen stiekem een keer een heel bijzonder dier te zien. Hoe moeilijker dat is, hoe schuwer of zeldzamer de soort, hoe groter de voldoening als het lukt. Naderhand groeit die voldoening, worden de verhalen mooier en..

Afgelopen weekend was de Tuinvlindertelling. De resultaten waren iets beter dan vorig jaar, maar nog steeds veel minder dan voorheen. Het gaat niet goed met de vlinders. Zag je rond 1990 nog tien vlinders op je vlinderstruik, nu..

Ieder jaar zien onderzoekers bij RAVON hetzelfde patroon: in de vakantieperiode worden goudvissen in de natuur gedumpt. Het lijkt een goede daad om vissen vrij te laten als je er niet meer voor kan zorgen, maar de gevolgen kunnen..

Grote keizerlibel weert pottenkijkers en grote groene sabelsprinkhaan moet ook haar ei – of tweehonderd – kwijt...