Natuurberichten
Pagina 1230 van 1679 - 16784 Resultaten

Dankzij het ontwikkelen van moerassen in het Kempen~Broek in Limburg zijn bijzondere planten teruggekeerd. Moerashertshooi, egelboterbloem, hazenzegge, pilvaren, echte koekoeksbloem en drijvend fonteinkruid zijn enkele van de..

Ze grazen alles weg wat los en vast zit. Hoog tijd om voor eens en altijd een oplossing te vinden voor de vrij rondlopende en grazende geiten en ezels op Bonaire. Donkey Sanctuary en het bestuur van Bonaire werken aan een..

In de duinen bij Zandvoort startte in 2007 het eerste Nederlandse wisentenproject. De groep wisenten, Europese bizons, is inmiddels verviervoudigd en bestaat nu uit 24 dieren. De meerderheid van de dieren is in de wilde natuur van..

De Donkere klokjeszandbij is een uiterst zeldzaam vliesvleugelig insect dat zich gedurende de afgelopen tien jaar maar enkele keren liet waarnemen in ons land. Zopas kwam daar een nieuwe waarneming bij. Jens D'Haeseleer van..

Half juli druppelen er alweer wat zwarte ooievaars binnen en in augustus zullen ze weer op allerlei plekken in ons land te zien zijn. Pleisteraars bezoeken vooral hoogveengebieden en grootschalig boerenland, overtrekkende vogels..

Midden tussen het duindoornstruweel en midden in de haven van Rotterdam vindt momenteel een explosie van duizendguldenkruid plaats. Om precies te zijn strandduizendguldenkruid. Hoewel deze soort hier jaarlijks wordt gezien is de..

Het eerste Vlaamse ecoduct, De Warande, verbindt het Oostelijke met het Westelijke deel van het Meerdaalwoud over de Naamsesteenweg in Bierbeek. Het ecoduct werd afgewerkt in 2005 en vanaf 2006 startte een grondig en langdurig..

In het kleigebied van West-Brabant is een omvangrijke populatie van de grote modderkruiper ontdekt. De oude kreekrestanten en vele kilometers sloten blijken een belangrijk leefgebied voor deze zeldzame vis. Tijdens een RAVON..

Op dit moment worden er vrij veel kruisbekken gezien in Nederland; het zijn er duidelijk meer dan in 2011 en 2012 het geval was rond deze tijd. De aantallen kruisbekken variëren sterk van jaar tot jaar; gemiddeld elke drie, vier..

Dezer dagen zie en hoor je ze volop. Het weer is zalig en de gierende hangjongeren van de Gierzwaluw weten met hun geluk geen blijf. Maar waarom gekscheren ze zo dolblij door de avondlucht?..