Natuurberichten
Pagina 1305 van 1676 - 16757 Resultaten

Het derde egelweekend afgelopen 15/16 september was een succes. Uit heel Nederland kwamen via de speciale invoermodule bij de Zoogdiervereniging meldingen van egels binnen. Niet alleen levende exemplaren in de achtertuin maar ook..

Vleermuizen halen vaak de media. Doorgaans gaat het om slecht nieuws: gewone soorten worden steeds minder gemeld, zeldzame sterven uit. Al een aantal jaar proberen Natuurpunt en de diverse overheden het tij te keren o.a. door..

In Hilversum is de zeer zeldzame gele granietuil gezien en gefotografeerd. Dit is een bijzonderheid, want de laatste melding was al weer zes jaar geleden. Toen werd deze pure Gooibewoner in Laren aangetroffen...

Doordat de temperaturen in de komende periode verder zullen dalen neemt de tekenactiviteit verder af tot het laagste niveau, zo blijkt uit Tekenradar.nl. Zo’n tien procent van de teken is echter nog op zoek naar bloed...

April tot juni is traditioneel het seizoen dat zeekatten in grote aantallen naar onze kust trekken om zich hier voort te planten. Op dit moment beginnen de jonge zeekatten die deze zomer geboren zijn naar de Noordzee te trekken...
Dinsdag 18 september vertrokken 38 koniks uit de Millingerwaard naar Letland. Hiermee wordt de bestaande kudde van 81 dieren bijna gehalveerd. Dit lijkt heel heftig, maar toch is het goed voor de ontwikkeling van het gebied...

Intensief ringwerk maakte duidelijk dat de Kerkuil dit jaar een bijzonder goed broedseizoen kende. Dat was ooit anders: enkele decennia geleden moest men zoeken naar die ene Kerkuil in de wijde omgeving. Niet zelden werd zelfs..

Momenteel zijn Grote zilverreigers op veel meer plaatsen te zien dan in de broedtijd. Vogels uit de kolonie in de Oostvaardersplassen zwermen uit. Daarnaast nemen de aantallen Grote zilverreigers in het najaar toe door een influx..
De houtpantserjuffer komt pas laat in het jaar en vliegt ook nog lang door. Dat komt doordat deze juffers als eitje overwinteren en pas in april als larve tevoorschijn komen. Je kunt nu de vrouwtjes zien boren in bomen langs het..

In de nazomer en de vroege herfst is klimop één van de weinige planten die nog voedsel biedt aan bloembezoekende insecten. Vlinders en zweefvliegen snoepen graag van de nectar. Ook bijen zijn veel op klimop te zien. Vaak zijn dit..