Natuurberichten
Pagina 1470 van 1679 - 16783 Resultaten

Met de winter voor de deur loopt het aantal waargenomen planten terug. Na de eerste vorst wordt dat nog minder. Maar als je oplet, zijn er ook planten die er al helemaal klaar voor zijn om na de winter bloeiend tevoorschijn te..

De vorst staat voor de deur. Voor slakken, die voor tachtig procent uit water bestaan, geen goed teken. Gelukkig hebben ze, net als veel andere organismen, strategieën ontwikkeld om bevriezing te voorkomen...

Tijdens een broeihopenexcursie in de Krimpenerwaard eind oktober is bij het openen van een ringslangenei een levende, vrijwel volgroeide, jonge ringslang aangetroffen. Dit is een extreem late en bijzondere vondst; normaalgesproken..

De bruinvis is terug in de Nederlandse Delta en plant zich er zelfs voort. Dat blijkt uit onderzoek dat Stichting Rugvin publiceerde in het tijdschrift Zoogdier. Verder onderzoek moet uit wijzen of de dieren de Oosterschelde ook..
Afgelopen zaterdag vlogen maar liefst 4412 koolmezen over Trektelpost Geltinger Birk in Noord-Duitsland. Dit is een absoluut telrecord voor deze bekende tuinvogels. Na de pestvogels en gaaien van vorige week is dit de derde soort..
De klimop bloeit al vanaf eind september, maar plaatselijk begint deze herfstbloeier nu pas echt. Er zijn nog diverse nachtvlinders die er dankbaar gebruik van maken en er nectar uit drinken...

Knopkruid is een van oorsprong Midden- en Zuid-Amerikaanse asterachtige plant. Terwijl het aantal bloeiende planten in deze tijd van het jaar zienderogen afneemt, kun je knopkruid nog overal bloeiend aantreffen...

Nederland heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om het realiseren van de wereldwijde, Europese en eigen doelstellingen op het gebied van biodiversiteit. Van elke soortgroep die in ons land voorkomt is minimaal een derde van..
Kolgans Cas vloog afgelopen zomer voor de derde achtereenvolgende keer met een zender op zijn rug naar zijn broedgebied in Siberië. Het is bijzonder dat we deze gans zo lang hebben kunnen volgen. Gemiddeld verliezen we de ganzen..

De pestvogel is de laatste jaren een vaste wintergast in ons land. Zelden waren ze echter al zo vroeg en met zoveel. Het zijn er inmiddels al een paar duizend met groepen van meer dan 100 exemplaren. Heel bijzonder!..