Natuurberichten

Pagina 1567 van 1699 - 16982 Resultaten

Bever Groningen uitsnede

Het Groninger Landschap heeft bij het Foxholstermeer (GR) drie bevers uitgezet. In totaal zijn er in het Zuidlaardermeergebied nu acht bevers losgelaten. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een blijvende populatie van deze..


Lees verder 5 december 2009   15 jaar oud
mol eet regenworm

Bodemverontreiniging kan een belemmerende factor zijn bij de grootschalige herinrichting van uiterwaarden in het kader van het project ‘Ruimte voor de Rivier’. Hierbij worden nieuwe kansen voor natuurontwikkeling gecreëerd...


Lees verder 5 december 2009   15 jaar oud
Kaart_moeras

Robuuste verbindingen leveren een belangrijke bijdrage aan de oplossing voor de problemen die ontstaan door klimaatverandering. Zij zijn in de meeste gevallen gepland op plaatsen waar “schuifknelpunten” liggen voor..


Lees verder 5 december 2009   15 jaar oud
Grutto

’Gaast’, een van de vijftien grutto’s die dit voorjaar in Fryslân van een satellietzender werden voorzien, is gesneuveld in Mali. Na een broedseizoen in de Friese weiden, vloog de vogel in juni via Spanje en Senegal naar..


Lees verder 4 december 2009   15 jaar oud
Dwergmuis

Uit veldonderzoek van 20 en 21 november blijkt dat er flinke aantallen dwergmuizen in de Groene Jonker leven. Na het succes van de (broed)vogels afgelopen jaar geeft deze kritische muizensoort aan dat de nieuwe natuur van de..


Lees verder 4 december 2009   15 jaar oud
Kruisbladgentiaan
Foto: Wout van der Slikke

Het planten van bloemen kan rupsenplagen helpen bestrijden. Het is misschien een vreemde tijd van het jaar om aan rupsenplagen te denken, maar om “plaagrupsen” te bestrijden, kan in het najaar al begonnen worden met het planten en..


Lees verder 4 december 2009   15 jaar oud
Rotszwaluw

Kijk wat vliegt daar kinderen.... Zou het een rotszwaluw wezen? Afgelopen week ontdekten Limburgse vogelaars een superzeldzame rotszwaluw op de Pietersberg, de mooiste plek van het land voor deze soort. Deze vogel werd nog maar..


Lees verder 3 december 2009   15 jaar oud
Kamsalamander vrouwtje. Foto: Arnold van Rijsewijk

Op de graslanden van de vroegere landbouwenclave Balsvoort in natuurgebied Kampina heeft Natuurmonumenten de afgelopen periode vijf poelen gegraven. Het leefgebied van verschillende amfibieën is hiermee aanzienlijk vergroot. ..


Lees verder 3 december 2009   15 jaar oud
bosbesuil klein

De bosbesuil is een echte wintervlinder, die aanwezig is van september tot in mei. Het is vooral een soort van de zandgronden, maar nu is hij ook in de Betuwe gevonden, gewoon in een tuin...


Lees verder 3 december 2009   15 jaar oud
Cortinarius terpsichores
N.J.Dam

Met bomen beplante wegbermen vormen vaak rijke vindplaatsen van bijzondere paddenstoelen. Vooral voedselarme wegbermen doen het goed. En die zijn nog verkeersveilig en beheervriendelijk ook: omdat de vegetatie er laag blijft is er..


Lees verder 2 december 2009   15 jaar oud

Archief