Natuurberichten

Pagina 2 van 1530 - 15298 Resultaten

Garologie Dam After

In 2023 is het recordaantal verwijderde dammen van een jaar eerder gesneuveld. Vorig jaar zijn er bijna 500 barrières uit Europese rivieren verwijderd tegenover 325 in 2022. Tijdens de ‘Free Flow Conference’ in Groningen is een..


Lees verder 19 april 2024   2 dgn oud
Goudjakhals

Vandaag, vrijdag 19 april, wordt internationaal aandacht gevraagd voor de verschillende soorten jakhalzen. In Nederland wordt in toenemende mate de goudjakhals waargenomen. Wat weten we eigenlijk over de goudjakhals in ons land?..


Lees verder 19 april 2024   2 dgn oud
Nachtegaal

Nachtegalen zijn vroeg terug in Nederland en tijgerachtig roofdier sluipt door de tuin...


Lees verder 19 april 2024   2 dgn oud
Borkemse stenen

De rechtbank in Den Haag oordeelt dat de Nederlandse overheid onterecht een omgevingsvergunning heeft verleend aan mijnbouwbedrijf ONE-Dyas voor gaswinning in de Noordzee, in het rijke en zeldzame natuurgebied de Borkumse Stenen...


Lees verder 18 april 2024   2 dgn oud

Een straat in hartje Utrecht — mijn straat — verrijken met geveltuintjes. Enthousiaste buren kwamen met dit plan aan. De inspiratie voor dit idee kwam van groen in de stad, en jawel, bruidsparen. Samen met mijn buren ging ik aan..


Lees verder 18 april 2024   2 dgn oud

Verschillende natuurorganisaties zijn vandaag aanwezig bij het Commissiedebat Stikstof, Nationaal Programma Landelijk gebied (NPLG) en Natuur in de Tweede Kamer. Van boswachters tot ecologen: collectief gekleed in het groen vragen..


Lees verder 18 april 2024   3 dgn oud

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Daarover gaat de documentaire Groenkijkers, een co-productie van NTR en Docmakers. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met mensen die de teloorgang van 'hun' stukje..


Lees verder 18 april 2024   3 dgn oud
roodstuitzwaluw

Zwaluwen zijn terug — welke soorten ken jij? En zoek in het zuiden naar de bijzondere wolzwever...


Lees verder 18 april 2024   3 dgn oud
Veluwe

Klimaatverandering heeft gevolgen voor bomen en bossen. Ze hebben te lijden onder hittegolven en droogte. Hoewel we boomsterfte zien toenemen, is er nog veel onbekend over de onderliggende mechanismen. ..


Lees verder 17 april 2024   3 dgn oud

Een vondst van de Harde voorjaarssatijnzwam is bij elke in paddenstoelen geïnteresseerde persoon weer een terugkerende gebeurtenis in het voorjaar. Zoals de Nederlandse naam al suggereert, is het een voorjaarssoort die in de hand..


Lees verder 17 april 2024   4 dgn oud

Archief