Natuurberichten

Pagina 2 van 1192 - 11919 Resultaten

De bosoppervlakte in Nederland is in de afgelopen vier jaar met 1925 hectare (0,5 procent) verder afgenomen. Dat blijkt uit een recente analyse van Wageningen Environmental Research (WENR). De onderzoekers zien minder netto..


Lees verder 2 december 2021   2 dgn oud
Vuurgoudhaan

Meer vuurgoudhanen dan goudhanen, rosse vleermuis houdt winterslaap...


Lees verder 2 december 2021   2 dgn oud
Lelystad

In het Natuurpact hebben Rijk en provincies afgesproken om tot 2027 80.000 extra hectare natuur op land aan te leggen binnen het Natuurnetwerk Nederland. Deze extra nieuwe natuur zorgt voor versterking en behoud van (kwetsbare)..


Lees verder 1 december 2021   3 dgn oud
Herman Litjens

Herman Litjens werkt zijn hele leven al in het groen. Eerst voor de Limburgse gemeente Beesel in de buitendienst, later binnen als beleidsmedewerker. Nu zijn pensioen nadert, krijgt hij meer tijd voor zijn tuinvogelconsulentschap...


Lees verder 1 december 2021   3 dgn oud

Iedereen kent wel een kikkerpoel. Daar waar je op een warme zomeravond het luide gekwaak van de groene kikkers al van ver hoort. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Onderhoud aan een poel is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat..


Lees verder 1 december 2021   3 dgn oud

In de evolutie zijn vele malen samenlevingsvormen van planten en schimmels ontstaan, die voor de plant gunstig of ongunstig kunnen zijn. Door het bestuderen van het erfelijk materiaal van schimmels en de expressie daarvan tijdens..


Lees verder 1 december 2021   3 dgn oud
Branta canadensis. Paar. Grote Canadese gans

Canadese ganzen verzamelen en haas bereidt zich voor op winter...


Lees verder 1 december 2021   3 dgn oud

Met het programma Natuur voor Elkaar proberen we elke dag de natuur dichterbij mensen te brengen. Overijssel is namelijk een prachtige provincie met veel verschillende landschappen en hun kenmerkende streekeigenheid. Met een serie..


Lees verder 30 november 2021   3 dgn oud
Red-bellied Racer on Saba

'Alsophis rufiventris' is een niet-giftige slangensoort die alleen voorkomt op Saba en Sint Eustatius. Dat gebied beslaat slechts elf procent van hun oorspronkelijke leefomgeving. Er is weinig bekend over de soort, dus het is..


Lees verder 30 november 2021   4 dgn oud
Rietmoeras IJsseldelta

Er zijn de laatste decennia veel nieuwe moerasgebieden aangelegd op voormalige landbouwgrond. Vaak ontwikkelt de natuur zich daar in eerste instantie spectaculair, maar in veel gevallen neemt de biodiversiteit na een poosje weer..


Lees verder 30 november 2021   4 dgn oud

Archief