Natuurberichten

Pagina 2 van 1256 - 12559 Resultaten

Silene dioica. Dagkoekoeksbloem

Dagkoekoeksbloem bloeit en vlinders kijken in de duinen...


Lees verder 18 mei 2022   2 dgn oud
Grutto met jongen

Heb je deze vogel wel eens in het echt gezien? Het is de grutto en hij is geweldig. Hij is een weidevogel, net als de kievit en de tureluur. Om hun kuikens groot te brengen, hebben weidevogels een weiland nodig vol natuur: met..


Lees verder 17 mei 2022   3 dgn oud
Veenmos

In het Bargerveen is de waterhuishouding een van de grootste uitdagingen. Maar ook als het gebied nat genoeg is, komt het herstel van het hoogveen niet goed op gang. In een OBN-onderzoek is onderzocht of deze ontwikkeling versneld..


Lees verder 17 mei 2022   3 dgn oud
Crataegus laevigata. Tweestijlige meidoorn

Meidoorns bijna uitgebloeid en bosuilen worden geringd...


Lees verder 17 mei 2022   3 dgn oud
School of ocean surgeonfish

Een nieuwe studie van de universiteiten van Texas en Californië legt vast dat plantenetende vissen voor de kust van Bonaire zich voeden met vissenpoep. Dit is nog nooit eerder in het Caribisch gebied vastgesteld en geeft meer..


Lees verder 16 mei 2022   4 dgn oud
klerenmot rups

Er zitten twee motten in mijn oude jas. Al in 1957 zong Dorus over Charlotte en Bas, de twee motten die zijn oude jas kapot vraten. Veel mensen associëren motten dus ook met problemen. Niets is minder waar: van de 2400..


Lees verder 16 mei 2022   4 dgn oud

De Europese Commissie heeft een reactie gegeven op het Nationaal Strategisch Plan (NSP) van Nederland. Europa is kritisch op de gebrekkige ambities van en de onduidelijkheden in het Nederlandse plan. Vier natuurorganisaties -..


Lees verder 16 mei 2022   4 dgn oud
Cygnus olor. Knobbelzwaan

Knobbelzwaan zorgt voor de kuikens en egel zoekt partner...


Lees verder 16 mei 2022   4 dgn oud

Vier zwarte neushoornstieren zijn vanuit twee reservaten in noordelijk Kwa-Zulu Natal in Zuid-Afrika verhuisd naar een nieuw leefgebied. De translocatie liep op rolletjes en was de zoveelste verhuizing mogelijk gemaakt door het..


Lees verder 15 mei 2022   5 dgn oud
Frater Willibrordus Prijs Fenolijn

Met een beschrijving van een late koekoek en een stel baltsende witte kwikstaarten heeft Mirjam Wiskerke de Frater Willibrordus Prijs gewonnen. Dat is zojuist bekend gemaakt in het BNNVARA-programma Vroege Vogels op NPO Radio 1...


Lees verder 15 mei 2022   5 dgn oud

Archief