Natuurberichten

Pagina 2 van 1450 - 14500 Resultaten

gewone zeehond bij Svalbard

Grote zwemtocht voor jonge zeehonden en reuzenbalsemien nog in bloei...


Lees verder 25 september 2023   2 dgn oud

Vorige week ging 'Cees en de Wolf' in première, een theatervertelling over het maken van de succesvolle gelijknamige film. Met in de hoofdrol de natuurfilmer zelf - naast de wolven natuurlijk. De multimediale voorstelling toert de..


Lees verder 24 september 2023   3 dgn oud
Hardloopsafari op Oerol

Hoe duurzaam is duursport eigenlijk? Voor je lijf? Voor je geest? Voor je omgeving? Wat doe je met voeding of materialen? En wat doe je eigenlijk met je leefomgeving? Is de natuur niet veel te kwetsbaar en te kostbaar om overlopen..


Lees verder 24 september 2023   3 dgn oud
klokjesgentiaan lead 2

Veertig inheemse planten dongen dit voorjaar mee naar de titel ‘Nationale Bloem’. Het madeliefje won, maar de 39 anderen zijn stuk voor stuk ook planten met een verhaal. Kandidaat klokjesgentiaan was dit jaar een beetje een..


Lees verder 24 september 2023   3 dgn oud
herfsthangmatspin

Roodborst heeft herfstliedje en de herfsthangmatspin slaat toe...


Lees verder 24 september 2023   3 dgn oud

Oliebolzwammen komen meestal tevoorschijn op plaatsen waar brand heeft gewoed, maar niet alle waarnemingen zijn afkomstig van dergelijke locaties. Vorig weekend werden er mooie Oliebolzwammen in het Robbenoordbos aangetroffen op..


Lees verder 23 september 2023   4 dgn oud
Foto van het fossiel van Eriptychius americanus

Met behulp van röntgenstraling hebben Naturalis-onderzoeker Richard Dearden en Engelse collega’s ontdekt hoe het kraakbeen rond het brein van de 455 miljoen jaar oude vis Eriptychius americanus eruitzag. Het onderzoek van Dearden..


Lees verder 23 september 2023   4 dgn oud
Biesbosch, Dordrecht, Pad tussen de Zuidhaven en Oosthaven

Er bestaan allerlei mogelijkheden om de natuur in te zetten als oplossing voor maatschappelijke opgaven: Nature-based Solutions. Denk aan meanderende beken die langer water vasthouden, groene steden die zorgen voor verkoeling of..


Lees verder 23 september 2023   4 dgn oud
Sturnus vulgaris. Spreeuw

Let de komende weken op spreeuwenwolken en lekkere kweeperen...


Lees verder 23 september 2023   4 dgn oud

Herfst! Dus is het weer tijd voor een bodemdierensafari, op zoek naar dat onmisbare leven onder onze voeten. Ook tijdens de 9e editie van de Bodemdierendagen zullen weer vele honderden mensen in het hele land als citizen scientist..


Lees verder 22 september 2023   4 dgn oud

Archief