Natuurberichten
Pagina 2 van 1675 - 16750 Resultaten

Wegens groot succes gaat de waardplantenactie weer van start! Groene Lopers Overijssel en het programma Natuur voor Elkaar van de provincie Overijssel helpen Overijsselaars met het planten van inheemse, onbespoten waardplanten...

Hoe minder intensief je de bodem bewerkt, des te beter kan de bodem functioneren. Denk aan minder vaak de grond omploegen of meer gras-klavermengsels gebruiken als afwisseling. Dit concludeert een onderzoeksteam geleid door het..

In 2025 staat de eendagsvlieg een heel jaar lang in de spotlights. Dit tot de verbeelding sprekende dier leeft veel langer dan gedacht, en vooral onder water. Grijp je kans, te beginnen in deze meivakantie, en help de..

Uitheemse rivierkreeften vormen een groeiend probleem in Nederlandse wateren. Kunnen inheemse predatoren helpen de jonge kreeftjes te bestrijden? In laagveenmoerassen zoeken onderzoekers van Bureau Natuurbalans en Stichting..

Vorige maand bracht RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) een kort filmpje uit waarin een pad te zien is die, nadat hij in een straatput is gevallen, er op eigen kracht weer uit weet te klimmen. Het filmpje –..
Putters stelen nestmateriaal en deze Franse delicatesse kun je nu in je tuin tegenkomen. ..

Al sinds 2007 kunnen we via de Beleef de Lente-camera’s van Vogelbescherming Nederland smullen van unieke, spectaculaire en soms ontroerende beelden van diverse vogels. Dit jaar voegen we daar een bijzondere nieuwe soort aan toe:..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Dit keer: de tweekleurige vleermuis, het vliegende nachtdier dat, net als andere vleermuissoorten, in de problemen komt..

Als er één vogel in aanmerking komt als vertegenwoordiger van alle boerenlandvogels, dan is dat de veldleeuwerik. Toch is deze ooit talrijkste broedvogel van Nederland in veel regio’s absoluut geen vanzelfsprekendheid meer. Wat..