Natuurberichten

Pagina 2 van 1288 - 12874 Resultaten

De Houtakker

Bedrijventerreinen en biodiversiteit een gekke combinatie? Of juist een kans? In opdracht van provincie Gelderland onderzocht NL Greenlabel twee bedrijventerreinen, in Apeldoorn en Barneveld. Hoe kunnen we groen en duurzaamheid..


Lees verder 5 augustus 2022   2 dgn oud
spiraalluis  IVN

Rare kronkels en stekels op bladeren...


Lees verder 5 augustus 2022   2 dgn oud
Water in de stad Pixabay

Water en groen in steden en dorpen hebben veel positieve effecten op de volksgezondheid en de leefomgeving. Maar water kan ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu..


Lees verder 4 augustus 2022   3 dgn oud
Jonge otter opgevangen door de Dierenambulance Zwolle

Alhoewel de otter bekend staat als schuw en voornamelijk nachtactief, doken er afgelopen winter diverse video’s op van zwemmende en jagende otters in de woonwijk Zwolle-Zuid. Aanleiding voor otter- en beverwerkgroep CaLutra van de..


Lees verder 4 augustus 2022   3 dgn oud
aardappelplant bloem IVN

Bloeiende aardappelplanten en pas op voor de Coloradokever...


Lees verder 4 augustus 2022   3 dgn oud
gamma-uil vlinderstruik - primair

Er worden weer warme nachten verwacht en veel mensen hebben moeite om met die hitte in slaap te vallen. Dat is helemaal niet erg, want dan kun je eindelijk eens de vlinderstruiken in de tuin in het donker onderzoeken. Er is een..


Lees verder 3 augustus 2022   4 dgn oud
absintlichtmot - primair

In de ochtend van 3 juli 2022 vonden we bij het leeghalen van onze nachtvlinderval op ons vakantieadres in Breskens een voor ons onbekende lichtmot (Pyralidae). Het dier was opvallend getekend, maar ‘er wilde geen kwartje vallen’...


Lees verder 3 augustus 2022   4 dgn oud
Sleedoornpage

De sleedoornpage is een in Nederland bedreigde vlindersoort. Er is nog veel onduidelijkheid over de effecten van beheer op de habitateisen en ei-afzetlocaties van deze soort. In 2021 is Stichting Bargerveen een onderzoek gestart..


Lees verder 3 augustus 2022   4 dgn oud
heidevlinder IVN

Heivlinder onzichtbaar en struikkastanje bloeit...


Lees verder 3 augustus 2022   4 dgn oud
Beleef de Lente steenuil

Met 53 eieren, 35 uitgevlogen jongen en talloze bijzondere momenten was de oogst van vijf maanden Beleef de Lente weer indrukwekkend. Eind februari zette Vogelbescherming de camera’s aan. Sindsdien hebben zo’n 1,1 miljoen mensen..


Lees verder 2 augustus 2022   5 dgn oud

Archief