Natuurberichten
Uitgever: Zoogdiervereniging
De Zoogdiervereniging zet zich in voor de studie en de bescherming van alle in het wild levende zoogdieren en hun leefgebieden.Pagina 22 van 97 - 968 Resultaten

Ecoloog Ferdy Timmerman wist meteen wat er aan de hand was toen hij afgelopen zondag op klaarlichte dag een in 'lichtgrijze bolletjes verpakte' vleermuis op een boom zag landen. Het dier – een gewone grootoorvleermuis – was..

De wilde kat breidt zijn leefgebied vanuit de Belgische Ardennen en Duitse Eifel steeds verder uit naar het noorden. Na de vestiging in de boscomplexen van Zuid-Limburg is het een kwestie van tijd tot deze bijzondere katachtige..

Gisteren heeft de Raad van State uitspraak gedaan in het hoger beroep in het kader van de gedragscode Natuurinclusief Renoveren. Dit hoger beroep was onder andere door de Stichting Ecologisch Vleermuis Onderzoek Nederland (SEVON)..

Nederland is een koploper in het houden van uitheemse eekhoorns. Bij ontsnapping kan een populatie in het wild ontstaan, zoals in het Verenigd Koninkrijk. Daar verdringt de grijze eekhoorn de inheemse eekhoorn. Invasieve exoten..

De gemeente Utrecht organiseert op 22 april 2021 voor de tiende keer de Vleermuizen in de Stad-dag. Onder het motto 'bats are hot, but meetings not' zal deze editie de vorm hebben van een on-line te volgen webinar. Het thema van..

De otter is en blijft een echte carnivoor. De vis is niet ingeruild voor bessen en wilgen, ook niet op 1 april. Het bericht over de vegetarische otter is een 1 aprilgrap! Geloofde jij het?..

In de Weerribben zijn opvallende groene spraints gevonden. Na onderzoek blijken deze afkomstig van een otter met een vegetarisch dieet. Dit is uitzonderlijk, aangezien de otter bekend staat als carnivoor. Gaat het om een unieke..

Afgelopen zomer hebben vrijwilligers en medewerkers van de Zoogdiervereniging de eerste monitoringsronde uitgevoerd van een nieuw monitoringsmeetnet voor de meervleermuis. De 48 meetpunten van dit meetnet liggen in Natura..
In het Kenniscentrum Bever werken organisaties samen aan het bundelen van kennis en actuele informatie over de bever. De beverpopulatie groeit sinds de herintroductie in 1988 en neemt toe in verspreiding. Dit is ontzettend mooi,..

Muskusratten en beverratten zien er voor veel mensen best leuk en aaibaar uit. Toch zijn deze uitheemse diersoorten een risico voor de waterveiligheid in Nederland. De waterschappen zijn verantwoordelijk voor het onder controle..