Natuurberichten
Pagina 474 van 1685 - 16842 Resultaten

Nederland is een waterland en overal zijn sloten, kanalen, poelen, plassen en vijvers. Nederland is daarmee een echt libellenland, want zij hebben water nodig om zich voort te planten. Prachtige blauwe juffertjes, maar ook..
Eén keer per jaar worden vleermuisbunkers in de duinen gecontroleerd om te zien wat er aan vleermuizen en ander leven te vinden is. Vorige week waren de bunkers in de duinen van Egmond-Binnen aan de beurt. Groot was de verbazing..

De grote modderkruiper is zeldzaam in Nederland. Dat komt door sterke afname van geschikt habitat als gevolg van menselijk ingrijpen in het watersysteem. De soort mist de ‘plas-dras’ of dichte vegetatiezones die belangrijk zijn..

Slechtvalk jaarrond te zien en kleine voorjaarsspanner vliegt...

Door vissen te vangen rondom natuurlijke en kunstmatige schelpdierbanken hoopt onderzoeker Maryann Watson te ontdekken of deze elementen waardevol zijn voor vis. Ze heeft daarvoor ook nog een andere, bijzondere methode:..

Nu de eerste vijf eilanden van de Marker Wadden zijn ontwikkeld, kunnen wetenschappers de tussenstand opmaken. Zijn er in dit nieuwste stukje Nederlandse natuur inderdaad zoveel - en zoveel verschillende soorten - planten, vogels..

Zes jaar geleden werden de eerste stappen gezet om een bloemen- en bijenrijk landschap te ontwikkelen in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. In 2015, 2018 en 2021 werd de bijenfauna onderzocht,..
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een..