Natuurberichten
Pagina 549 van 1702 - 17020 Resultaten

Zeer giftige paddenstoelen en bloeiende vetplanten te zien...
Boomvalken broeden steeds vaker in hoogspanningsmasten. Mocht je deze prachtige vogel willen zien, dan loont het dus de moeite om in het voorbijgaan eens goed omhoog te kijken. Maar hoe kom je meer te weten over een soort die zo..

Voor het eerst is er onderzoek gedaan naar de voortplanting en levenscyclus van tijgerhaaien en andere haaiensoorten rond de Sababank, een zeegebied vlakbij de Nederlands Caribische eilanden Saba en Sint Eustatius. Meerdere..

De zonnebaars is een agressieve predator met een grote impact op de biodiversiteit. In vennen en poelen met zonnebaars verdwijnen amfibieën en insecten in rap tempo. Ondanks de huidige natte periode kende Nederland vanaf 2018 een..

Sinds een jaar zijn de onderwijsterreinen in Nederland officieel rookvrij. Maar rookvrij is nog niet peukenvrij, ontdekte medewerkers van Wageningen University & Research. In en om de Wageningse campus vonden zij duizenden peuken...
Een nieuw gezamenlijk onderzoek laat zien hoe twee soorten dwergvinvissen tijdens hun levenscyclus gebruikmaken van de Caribische wateren en de aangrenzende Atlantische wateren. De bevindingen tonen het belang aan van het relatief..
Leemhoeden vormen met hun dertien soorten in Nederland een relatief klein genus (geslacht). Ongeveer de helft van dat aantal soorten kan op houtsnippers of dood hout groeien. In dit natuurbericht bespreken we er twee van: de..

Bewonder de parelamaniet en de rups van de ligusterpijlstaart...

St. Eustatius werd tijdens het orkaanseizoen in 2017 twee keer zwaar getroffen door de orkanen Irma en Maria. Twee recente onderzoeken geven inzicht in hoe lokale reptielenpopulaties gereageerd hebben op dit verwoestende..