Natuurberichten
Pagina 554 van 1702 - 17019 Resultaten

In Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Noordhollands Duinreservaat bevinden zich vele bunkers en andere bouwwerken waarin vleermuizen overwinteren. Maar welke eigenschappen maken een verblijf succesvol en wat is de rol van het..

Nederlanders kunnen nu meedoen aan een internationaal project waarbij burgers de kwaliteit van oppervlaktewater meten. FreshWater Watch stelt deelnemers in staat om te zien waar watervervuiling plaatsvindt – en dus ook om er..

Paartijd gewone zeehond bijna afgelopen, tjiftjaf op trek...

Van 17 juli 2021 tot en met 9 januari 2022 is de vogeltentoonstelling 'Vogelpracht' te zien in het Teylers Museum te Haarlem. Stap binnen in een bonte volière, ontdek de mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie van het museum en..

WWF-er Arjan de Groene, oceanenexpert en projectmanager Caribisch Nederland, blogt over zijn ervaringen tijdens een Caribische expeditie. Hierbij worden tijgerhaaien getagd en er wordt een echo van zwangere tijgerhaaien gemaakt...

Op 14 augustus organiseert SoortenNL een 24 uur durende natuurmarathon. Aanleiding is het honderdjarig jubileum van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Iedereen kan meedoen aan #24uurnatuur door waarnemingen van wilde..

Per 15 oktober verlaat directeur-bestuurder Rob van Westrienen stichting RAVON. Van Westrienen was vanaf 2005 directeur-bestuurder van RAVON en vanaf 2012 directeur van FLORON. Na zestien jaar reptielen, amfibieën en vissen èn..
Het boomblauwtje heeft een aantal generaties per jaar. De rupsen leven op bloemknoppen. In het voorjaar worden eitjes afgezet op bijvoorbeeld sporkehout en hulst, die dan bloemknoppen hebben. In de zomer is klimop een goede..

Draaihals maakt tussenstop in Nederland, bijen behangen hun nestgangen...