Natuurberichten

Pagina 558 van 1702 - 17019 Resultaten

Alsemambrosia

Moet je uitheemse planten wel of juist niet bestrijden? In deze terugkerende discussie gaat het vaak over of een soort schadelijk zou kunnen zijn voor onze natuur, of economie. Gezondheidsrisico’s worden minder vaak als argument..


Lees verder 3 augustus 2021   3 jaar oud
kramsvogel

Kramsvogel klaar voor de winter, kattenstaartamarant bloeit...


Lees verder 3 augustus 2021   3 jaar oud
scheefbloemwitje - primair

Nog maar een jaar of vijf in Nederland en inmiddels al in alle provincies gezien en zelfs al eentje op de Wadden. Het scheefbloemwitje is met een razendsnelle opmars bezig. De zomer, van juli tot september, is de tijd dat deze..


Lees verder 2 augustus 2021   3 jaar oud
Trend moerassprinkhaan

Sprinkhanen worden niet gestandaardiseerd gemonitord in Nederland. Sinds enkele jaren kunnen wel jaarlijkse trends berekend worden op basis van losse waarnemingen. Dit gebeurt met zogenaamde occupancy-modellen. Hierdoor komen..


Lees verder 2 augustus 2021   3 jaar oud
Bermen

Inzaaien is een hype die steeds grotere vormen aanneemt. FLORON maakt zich zorgen over de ‘maakbaarheid’ van de natuur. Met een speciaal themanummer van het tijdschrift PLANTEN besteden we hier deze zomer aandacht aan. Aan de..


Lees verder 2 augustus 2021   3 jaar oud
Roodborst Saxifraga

Het dilemma van de roodborst en bloeiend schorrenkruid...


Lees verder 2 augustus 2021   3 jaar oud
De Bataafse stroommossel is een zeldzame riviermossel met een boeiende levenswijze. EENMALIG GEBRUIK

Al ruim vijftig jaar komt de Bataafse stroommossel niet meer voor in Nederland. Deze zeldzame riviermossel gebruikt vissen voor de verspreiding van larven. Alle seinen lijken nu op groen te staan voor een terugkeer. Dat zou goed..


Lees verder 1 augustus 2021   3 jaar oud

Hortus botanicus Leiden vraagt al een tijdje aandacht voor stoepplantjes. Sinds het coronatijdperk is botanisch stoepkrijten een rage. Vanaf vandaag publiceert Hortus botanicus Leiden ook nieuws over stoepplantjes via Nature..


Lees verder 1 augustus 2021   3 jaar oud
Knolcyperus Saxifraga

Knolcyperus bloeit, zwarte roodstaart overal te zien...


Lees verder 1 augustus 2021   3 jaar oud
Een gezonde en robuuste bollenteelt met de natuur als partner, dat is de enorme uitdaging, waaraan het project ‘Bloeiende Bollenstreek’ een steentje bij wilt dragen, zoals bij dit bloembollenveld in Lisse.

De wereldberoemde Bollenstreek is een nationale trots en van grote waarde voor de Nederlandse economie. Maar hoe zit het met de toekomst van de regio? Gefaciliteerd door Naturalis Biodiversity Center zetten ondernemers,..


Lees verder 31 juli 2021   3 jaar oud

Archief