Natuurberichten
Pagina 586 van 1684 - 16835 Resultaten

Op kruidenrijke weilanden in Súdwest Fryslân komen vliegende insecten in grotere aantallen voor dan op monocultuur graslanden en maisakkers. Dit blijkt uit onderzoek met automatische insectencamera’s in het voorjaar van 2020. De..

In de Weerribben zijn opvallende groene spraints gevonden. Na onderzoek blijken deze afkomstig van een otter met een vegetarisch dieet. Dit is uitzonderlijk, aangezien de otter bekend staat als carnivoor. Gaat het om een unieke..

Een week geleden is voor het eerst een hoefbotje van een tapir gevonden in Nederland, op de Tweede Maasvlakte. Dit geeft Naturalis nieuwe inzichten over de verspreiding van tapirs en het klimaat van vroeger. ..

In steeds meer akkerbouwgebieden zijn de kleurrijke stroken langs de akkers niet meer weg te denken. Akkerranden die worden ingezet om de biodiversiteit in het landbouwgebied te stimuleren en waar vogels in het broedseizoen en in..

De provincie Zuid-Holland wil tegelijkertijd met het werken aan bouwopgaven ook de natuur versterken. De nieuwe Omgevingswet biedt hiervoor kansen. Om de gemeenten daarbij te helpen heeft de provincie Zuid-Holland bouwstenen laten..

'Bijen in stad en dorp'. Zo luidt de titel van een nieuwe uitgave over de bijenfauna van stedelijke gebieden, verzorgd door de Sectie Hymenoptera van de Nederlandse Entomologische Vereniging. Een schatkist van inspiratie voor..
Bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden is de zee-egel Diadema antillarum gekweekt. Deze algeneter is belangrijk voor herstel van de koraalriffen rond Saba en Sint Eustatius (Caribisch Nederland). De eerste gekweekte jonge dieren..

Het versterken van het landschap met landschapselementen is niet alleen een opdracht voor boeren, maar voor iedereen. Dit zei demissionar minister Schouten na ontvangst van het Aanvalsplan Versterking Landschappelijke Identiteit..