Natuurberichten

Pagina 596 van 1683 - 16830 Resultaten

Futen

Fuut baltst volop, topper verlaat Nederland weer...


Lees verder 7 maart 2021   4 jaar oud
Texaanse ratelslang

De gifklier van een slang is een orgaan met een duidelijke functie: de productie van gifstoffen. Iets meer dan een jaar geleden is het wetenschappers gelukt om zogeheten ‘organoïden’ van deze gifklieren van slangen te kweken. In..


Lees verder 6 maart 2021   4 jaar oud
Wisent op de Veluwe EENMALIG GEBRUIK

Vijf jaar na de komst van de wisenten naar de Veluwe is een evaluatie van het project uitgevoerd. Uit deze evaluatie blijkt dat de wisentkudde bijdraagt aan de natuurontwikkeling, wildernisbeleving en het behoud van deze..


Lees verder 6 maart 2021   4 jaar oud
Grutto

Als je natuur en de zorg voor biodiversiteit belangrijk vindt, heb je de komende verkiezingen niets aan de stem- of kieswijzer. Geen enkele vraag over het belang van de natuur. Een gemiste kans, want juist in de afgelopen tijd met..


Lees verder 6 maart 2021   4 jaar oud
Mannetje Weidhommel

Op 20 en 27 februari vond het eerste online Europese symposium over hommels plaats: European Bumblebee Conference. Tijdens de twee digitale bijeenkomsten vertelden hommeldeskundigen uit diverse landen over uiteenlopende..


Lees verder 6 maart 2021   4 jaar oud
Kievit

Kievit komt terug, koperwiek vliegt door...


Lees verder 6 maart 2021   4 jaar oud
Beplanting langs oprijlaan in Barlo gemeente Aalten

Van streekeigen beplanting op het erf en de aanleg van poelen en houtwallen tot educatie aan basisschoolklassen: er bestaat bij inwoners veel animo om met het eigen landschap aan de slag te gaan. Reden genoeg voor Provincie..


Lees verder 5 maart 2021   4 jaar oud
Ringslang van de Brunssummerheide. Dit dier is niet gegenotypeerd, maar vertoont duidelijke kenmerken van autochtone genen

De ringslang is in Nederland vermoedelijk de meest talrijke slangensoort. Als enige van de drie inheemse slangen leeft de ringslang ook buiten natuurgebieden en plaatselijk zelfs in tuinen en op woonerven. Onlangs kwam echter een..


Lees verder 5 maart 2021   4 jaar oud
Wandelend bos

De concept Bossenstrategie van de overheid zet in op meer en gezonder bos in Nederland. Door omvorming naar gemengde loofbossen met klimaatbestendige boomsoorten. Helaas is er daarbij veel te weinig aandacht voor natuurlijke..


Lees verder 5 maart 2021   4 jaar oud
Eiparasiet eikenprocessierups

Tijdens de jaarlijkse check van de conditie van eikenprocessierupsen in hun ei hebben we voor het eerst geparasiteerde eitjes aangetroffen. In deze eitjes groeit geen processierups maar een sluipwesp. De soort is nog niet bekend,..


Lees verder 5 maart 2021   4 jaar oud

Archief