Natuurberichten

Pagina 6 van 1676 - 16752 Resultaten

dagpauwoog voorjaar - primair

Tot nu toe zijn er dit voorjaar meer dagvlinders gezien dan het gemiddelde van de afgelopen jaren. Het mooie, zonnige weer heeft daar zeker aan bijgedragen, maar ook de omstandigheden in 2024 lijken voor een aantal vlindersoorten..


Lees verder 17 april 2025   1 week oud
ringslangen paring

Ringslangen paren in kluwens en casarca's op verrassende plekken. ..


Lees verder 17 april 2025   1 week oud
Natuurbrand

Natuurbranden raken het gevoel van veiligheid van omwonenden en er komen ook veel dieren die in de natuur leven om. Er kan schade ontstaan aan gebouwen, natuur, wegen of spoorwegen. Ook belangrijke voorzieningen, zoals..


Lees verder 16 april 2025   1 week oud

Landschapselementen zoals heggen, houtwallen, poelen en boomgaarden leveren een bijdrage aan biodiversiteit, waterbeheer en erfgoedbehoud. Daarmee zijn ze van waarde voor plant, dier en mens. Stichting Deltaplan..


Lees verder 16 april 2025   1 week oud
Zeeschildpad. (eenmalig exclusief wmr)

De resultaten van recent onderzoek laten zowel de kwetsbaarheid als de verrassende veerkracht van tropisch zeegras zien, ondanks de groeiende bedreigingen door klimaatverandering. Onder leiding van Fee Smulders van Wageningen..


Lees verder 16 april 2025   2 wkn oud
Dit jaar werden de honingbij en de twee metselbijen (rosse en gehoornde) het meest geteld, en de hommels zijn flink gezakt.

Afgelopen weekend telden meer dan 3.500 tellers bijna 80.000 bijen. Dit is het hoogste aantal getelde bijen sinds 2022. Het mooie, zachte lenteweer van het afgelopen weekend heeft hier zeker aan bijgedragen. De honingbij en de..


Lees verder 16 april 2025   2 wkn oud
kievitsbloem

Gespikkelde graslanden: wilde kievitsbloemen in bloei en kieviten hebben eieren...


Lees verder 16 april 2025   2 wkn oud
Massavegetatie van Reuzenberenklauw in het voorjaar

Reuzenberenklauw en Reuzenbalsemien zijn twee beruchte invasieve exoten die grote schade aanrichten aan biodiversiteit en maatschappij. Bestrijding wordt vaak pas in de zomermaanden ingezet. Terwijl er juist in het voorjaar veel..


Lees verder 15 april 2025   2 wkn oud
Maryann op de boot. (eenmalig exclusief wmr)

Harde structuren in de Waddenzee hebben een grote aantrekkingskracht op vissen, of het nou natuurlijke oesterbanken zijn of kunstriffen. Dat blijkt uit onderzoek met een veelbelovende nieuwe methode: onderwatermicrofoons...


Lees verder 15 april 2025   2 wkn oud
Elster Buitenwaarden

In de Elster Buitenwaarden werkten provincie Utrecht, Utrechts Landschap en Rijkswaterstaat de afgelopen jaren samen aan natuurherstel. Ecoloog Markus Feijen van Utrechts Landschap neemt ons mee in dit uiterwaardengebied vol..


Lees verder 15 april 2025   2 wkn oud

Archief