Natuurberichten

Pagina 664 van 1702 - 17016 Resultaten

Lemonia dumi. Herfstspinner

Huismus blijft in Nederland; herfstspinner vliegt...


Lees verder 28 oktober 2020   4 jaar oud
Bemonstering van de visgemeenschap met een zegen van 75 meter

Natuurherstel in de grote rivieren begint na ongeveer vijftien jaar zijn effectiviteit te verliezen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in samenwerking met Rijkswaterstaat naar de soortenrijkdom en..


Lees verder 27 oktober 2020   4 jaar oud
buizerd

Tussen 14 en 17 oktober kreeg Nederland bezoek van tienduizenden buizerds op trek naar het zuiden. Hierbij braken ze meerdere records en lieten de vogels ook wat vreemde capriolen zien. On-Nederlandse taferelen bijna. Waar kwamen..


Lees verder 27 oktober 2020   4 jaar oud
Chloroclysta siterata. Papegaaitje

Papegaaitje vliegt, waterral trekt door Nederland...


Lees verder 27 oktober 2020   4 jaar oud
Slabroek streekboerderij Uden bessen voedselbos

Op de streekboerderij in Slabroek, Uden, worden de principes van agroforestry in de praktijk toegepast. Boer-in-Natuur ontwikkelt er een gevarieerd voedsellandschap van 22 hectare groot. Het bedrijf produceert noten, bessen,..


Lees verder 26 oktober 2020   4 jaar oud

Het herstel in natuurgebieden zet door en de groei van het Natuurnetwerk Nederland is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Hoewel de inspanningen zichtbaar effect hebben, gaat het nog niet goed genoeg met de algemene..


Lees verder 26 oktober 2020   4 jaar oud
doodshoofdvlinder - primair

De Vlinderstichting krijgt de laatste weken weer veel waarnemingen binnen van de doodshoofdvlinder. Deze grote indrukwekkende nachtvlinder, die bijennesten binnendringt op zoek naar honing, is zeldzaam in Nederland. Het is een..


Lees verder 26 oktober 2020   4 jaar oud
kramsvogel

Doodshoofdvlinders en kramsvogels te zien...


Lees verder 26 oktober 2020   4 jaar oud
Karin Troost aan het werk - eenmalig gebruik door WUR

Welke schelpdieren leven in de Nederlandse kustwateren? Wat zijn de aantallen, biomassa’s en waar zitten ze precies? Hoe ontwikkelen bepaalde soorten zich? Via de nieuwe tool 'Schelpdiermonitor' stelt Wageningen Marine Research..


Lees verder 25 oktober 2020   4 jaar oud
Zwarte ooievaar

In het Geul- en Gulpdal in Zuid-Limburg werkt ARK aan natuurlijke maatregelen om water langer vast te houden op hellingen. Samen met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten verwijderen we oude drainagesystemen zodat de graslanden weer..


Lees verder 25 oktober 2020   4 jaar oud

Archief