Natuurberichten
Pagina 8 van 1676 - 16752 Resultaten

Vogelbescherming Nederland reikt jaarlijks de Gouden Grutto uit aan een agrariër die zich bovengemiddeld inzet voor de weidevogels op zijn of haar land. Gelukkig zijn er veel boeren die boerenlandvogels een plek willen bieden op..

De kleine keverorchis is een zeldzame orchidee die alleen nog voorkomt op de Waddeneilanden. Het is een van de vroegst bloeiende orchideeën van Nederland, en hij staat in dennenbossen met nauwelijks begroeiing. In Europa zijn geen..

Help de dagpauwoog het voorjaar door en holletjes in het zand. ..

Kabbelende beekjes die in hoger gelegen gebieden ontspringen en met hun koele, heldere water voor bijzondere natuur zorgen; het komt niet zoveel voor in Nederland. “Daarom moeten we extra zuinig zijn op wat we hebben”, vertelt..

Vijf jaar lang hebben meer dan twintig onderzoekers nieuwe ecologische kennis verworven over de onderwaternatuur van de Waddenzee, een vaak onderbelicht maar belangrijk onderdeel van dit ecosysteem. De projecten Waddenmozaïek en..

Begin april kwamen 160 onderzoekers en beschermers van vlinders in Europa in Wageningen bij elkaar om de nieuwste inzichten uit te wisselen over de ontwikkelingen in de vlinderstand en de kennis over bedreigingen en maatregelen..

Help tuindieren de droogte door met deze tips voor in je tuin...

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: vloedschedemos, een zeldzame mossoort die het in de strijd over aandacht voor natuurbescherming nog even moet..

De wasbeerhond is een roofdier uit de familie van de hondachtigen. Oorspronkelijk is deze soort afkomstig uit Oost-Azië. In de vorige eeuw is de wasbeerhond in het Europese deel van Rusland ingevoerd voor de pelsdierfokkerij...

Donderdag 10 april begint de achtste editie van de Nationale Bijentelling. Bijenexperts vragen iedereen mee te doen en tussen 10 en 14 april een half uurtje buiten bijen te tellen. Dat tellen kan in je eigen tuin, op het balkon..