Natuurberichten

Pagina 8 van 1701 - 17003 Resultaten

Landschap bij Marum, Groningen

Bij duurzaamheid denken we vaak aan innovatie: nieuwe technologieën, minder schadelijke gewasbeschermingsmiddelen en duurzame energiebronnen. Volgens onderzoeker Nina de Roo, van Wageningen Social & Economic Research, moet..


Lees verder 18 juni 2025   2 wkn oud
De groene glazenmaker gebruikt krabbenscheer om eieren op te leggen.

De provincie Utrecht gaat onverminderd door met inspanningen voor een gezonde en groene provincie. Dat zegt gedeputeerde Mirjam Sterk naar aanleiding van de Rapportage Natuur over de periode 2021-2023. Uit deze rapportage blijkt..


Lees verder 18 juni 2025   2 wkn oud
vlindertuin

Het project 'Samen voor vogels, vlinders en bijen bij Zorggroep Zaanstreek' richt zich op het verbeteren van de groene leefomgeving rondom de zorgcentra Mennistenerf en Pennemes. Door slim gebruik te maken van de bestaande groene..


Lees verder 18 juni 2025   2 wkn oud
Kapjesmorielje

De herfst is in Nederland het paddenstoelenseizoen bij uitstek. Ook in het voorjaar komen paddenstoelen boven de grond. Daar zijn soorten bij die je bijna jaarrond kunt tegenkomen, zoals de zwavelkop. Er verschijnen ook veel..


Lees verder 18 juni 2025   2 wkn oud
Medicago lupulina, hopklaver

Rupsklavers en ‘echte klavers’...


Lees verder 18 juni 2025   2 wkn oud
Eikenzandbij, met de duidelijke oranje schenen van de achterpoten

In het jaar 2000 verdween plotseling de grootste populatie eikenzandbij van Nederland bij Nijmegen. Nu, na 25 jaar en veel herstel- en beheerwerk, is ze terug van weggeweest. Nog slechts mondjesmaat, maar het biedt hoop voor de..


Lees verder 17 juni 2025   2 wkn oud
Porseleinhoen

Het porseleinhoen is een intrigerende, zeldzame moerasvogel die op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels staat. Om te zorgen dat deze soort niet uit ons land verdwijnt, kun je het beste werken aan zijn leefgebied, dat bestaat..


Lees verder 17 juni 2025   2 wkn oud
Op zoek naar veen in het Dommeldal

Fiets met ons mee door het Dommeldal. Samen met een groep ecologen en veenspecialisten bezoeken we de Gijzenrooise Zegge en de Urkhovense Zeggen. Ontdek wat dit watermolenlandschap nu zo uniek maakt en hoe we de hydrologie en de..


Lees verder 17 juni 2025   2 wkn oud
Hommelreus (zweefvlieg)

Hommel of zweefvlieg? Verschillende soorten honingklaver in bloei...


Lees verder 17 juni 2025   2 wkn oud
Wolf op de Zuidwest-Veluwe

In de periode van medio oktober 2024 tot eind februari 2025 zijn 85 wolven aangetoond met DNA. Daarvan zijn 41 wolven voor het eerst in Nederland vastgesteld. De overige 44 wolven zijn al eerder in Nederland aangetoond met DNA...


Lees verder 16 juni 2025   2 wkn oud

Archief