Natuurberichten

Uitgever: Ecomare

Pagina 1 van 16 - 153 Resultaten

Het gevonden schildpadbot

Tijdens het hardlopen op De Hors zagen Ecomare-medewerker Herman Ploeger en zijn vriendin Nelleke Zwager een vreemd gevormd bot liggen. Herman nam het mee naar zijn werk, waar de biologen Pierre Bonnet en Arthur Oosterbaan het..


Lees verder 10 maart 2017   7 jaar oud
Zeestekelbaars

Visser Cor Barendse vond op 12 december in de Waddenzee bij Texel een visje dat hij niet herkende. Het had wel wat weg van een kleine snoek. Ecomare-conservator Arthur Oosterbaan kon hem vertellen dat het een zeestekelbaars is...


Lees verder 14 december 2016   7 jaar oud
Zeesterren op het strand

Soms liggen er opeens heel veel zeesterren op het strand. Dan krijgen we bij Ecomare vaak de vraag hoe dat komt. Eind oktober bijvoorbeeld, meldde fotografe Sytske Dijksen dat ze op de Hors op Texel over enkele honderden meters..


Lees verder 10 november 2016   7 jaar oud
krabben

Een strandkrabmannetje verstrengeld met een breedpootkrabmannetje, dat is een unieke waarneming. Drie ervaren strandonderzoeksters waren dan ook stomverbaasd toen ze dit op 15 september zagen op het Texelse strand bij paal 9. ..


Lees verder 22 september 2016   7 jaar oud
Hoekige krab

Op het strand van Ameland is een bijzonder dier gezien. Eind augustus ontdekten twee wandelaars een hoekige krab op de oostpunt van het eiland. In 2003 werd deze opvallende krab voor het eerst gemeld in het Nederlandse deel van de..


Lees verder 13 september 2016   7 jaar oud
De gestrande potvissen op Texel bij paal 12

De vijf potvissen die afgelopen januari langs de Texelse kust bij paal 12 strandden waren jonge mannetjes, dat was al bekend. Van één van de dode dieren is nu de precieze leeftijd vastgesteld. In een doormidden gezaagde tand van..


Lees verder 26 maart 2016   8 jaar oud
Platalea leucorodia. Lepelaar

Ze zijn er weer! De eerste lepelaars zijn in de Texelse broedkolonie in de Muy aangekomen. Ook in de Geul zijn al lepelaars gezien. Meestal arriveren de vroegste vogels eind februari in de broedkolonie. Pas in mei komt de laatste..


Lees verder 8 maart 2016   8 jaar oud
Fratercula arctica. Papegaaiduiker

Een bijzondere vondst op het Texelse strand. Ecomare-medewerkster Els Wennekendonk vond een papegaaiduiker. Deze prachtige vogels zie je hier niet zo vaak. In de zomer broeden ze langs de rotskusten van Frankrijk,..


Lees verder 13 februari 2016   8 jaar oud
De Snoerworm Cephalothrix simula is in 2012 voor het eerst in de Oosterschelde aangetroffen

Ook in 2015 hield de enthousiaste redactie van Nature Today u op de hoogte van wat er in de Nederlandse natuur gebeurt. 704 berichten werden gepubliceerd. Dat brengt het totaal op meer dan 5700 berichten sinds de start op 20 maart..


Lees verder 19 januari 2016   8 jaar oud
De gestrande potvissen op Texel bij paal 12

Dinsdag aan het eind van de middag zijn op Texel 5 potvissen aangespoeld. Omdat de dieren op Texel nog leefden is het walvisprotocol in werking getreden om ze te kunnen redden. Helaas heeft geen van de potvissen de stranding..


Lees verder 13 januari 2016   8 jaar oud

Archief