Natuurberichten
Dossier: Tuinen
In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.Pagina 98 van 108 - 1072 Resultaten

Uit een nieuwe analyse van ambrosiawaarnemingen blijkt dat Ambrosia een opmars maakt in ons land. Voor een effectieve bestrijding van de hooikoortsplant Ambrosia in Nederland is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen, van..
Al eerder berichtten we over lege vlinderstruiken. Menig al wat oudere vlinderliefhebber denkt weemoedig terug aan ‘vroeger’, toen buddleja’s nog afgeladen waren met vlinders. Maar klopt dat ook, of speelt ons geheugen spelletjes..
Er komen bij De Vlinderstichting regelmatig telefoontjes van verontruste mensen die opmerkelijk weinig vlinders zien op hun volop bloeiende Buddleja’s. Men maakt zich daar zorgen over. Vermoedelijk zullen ze de komende weken..
Het is volop vlindertijd en veel mensen zien dagpauwoog, kleine vos en koolwitjes op hun vlinderstruik. Deze zijn er overdag, maar ook ’s avonds blijkt de Buddleja in trek te zijn bij tal van nachtvlinders. Ga op een warme..
De nakomelingen van de kolibrievlinders die hier in april en mei zijn binnengekomen zijn tevoorschijn gekomen. Op allerlei bloeiende planten kun je deze bijzondere dagactieve nachtvlinder tegenkomen...

De sterk stijgende trend in tekenbeten en Lymegevallen doet anders vermoeden, maar ook teken zijn kieskeurig. Op dit moment zitten we rond de piek van het tekenseizoen: áls er teken zitten grijpen ze nu graag de kans om hun..

De Baker’s kattenoogslang is een welkome plaagbestrijder op Aruba. Naast kakkerlakken en muizen blijkt de slang ook de invasieve kikker Sapo te vangen en op te eten. Deze kikker heeft een negatief effect op de plaatselijke fauna...
Juni is de maand om veel libellen te zien. Zowel het aantal soorten als de aantallen per soort zijn momenteel spectaculair. Zeker in de laagveengebieden zijn de libellen veel aanwezig...

Uit een enquête gehouden door Wageningen University in samenwerking met het radioprogramma Vroege Vogels onder tuineigenaren, blijkt dat Nederlanders rondom hun huis een groot aantal kraamkamers voor muggen creëren. Het zijn..

Door het warme weer van dit voorjaar zitten veel dopluizen nu al vol met eieren; naar verwachting worden de eerste jonge dopluisjes over ongeveer een week geboren. Dit is ongeveer drie weken eerder dan normaal. Normaalgesproken..