Natuurberichten

Pagina 1353 van 1546 - 15452 Resultaten

Witte (leucistische) kleine watersalamander en salamander larve Keizer Karel Plein Nijmegen

Midden op het Keizer Karel Plein te Nijmegen, één van de drukste verkeerspleinen van Nederland, zijn kleine watersalamanders aangetroffen, waaronder een witte salamander. Een leuke vondst op een bijzondere locatie, waar de..


Lees verder 22 augustus 2010   13 jaar oud
Nest eikenprocessierups 26 september 2009

Eikenprocessierupsen vormen nog steeds nieuwe nesten om zich te verpoppen. Dit is uitzonderlijk laat. De eerste vlinders vlogen half juli al uit. Als we een mooie nazomer krijgen, hebben de net verpopte vlinders nog een goede kans..


Lees verder 22 augustus 2010   13 jaar oud
vleermuis

Hitte kan leiden tot bijzondere taferelen in de natuur. Zo worden er bij periodes van hitte niet minder maar juist meer vleermuizen gemeld. Hoe zit dat?..


Lees verder 21 augustus 2010   13 jaar oud
Zwarte ooievaar GNU free documentation licensie 1.2

De zwarte ooievaar, het broertje van de witte ooievaar, trekt in deze maand in kleine aantallen over Nederland. Soms komen ze ook aan de grond, zoals recent in de Groote Peel op de grens van Limburg en Brabant, waar maar liefst 35..


Lees verder 21 augustus 2010   13 jaar oud
Kievit, GNU Free Documentation License

Recente maatregelen voor weidevogels in de Aalkeetbuitenpolder (Zuid-Holland) blijken zeer succesvol. Voorlopige vogeltellingen laten een flinke stijging zien in aantal broedvogels en nieuwe zeldzame broedsoorten. Terwijl het..


Lees verder 20 augustus 2010   13 jaar oud
Ooievaar

Het einde van de zomer nadert. Voor veel vogels betekent dat verzamelen, opvetten en wegwezen. Ze trekken naar warmere gebieden in Europa, of zelfs Afrika. De ooievaar is van nature een trekvogel. Sommige Hollandse ooievaars..


Lees verder 20 augustus 2010   13 jaar oud
Bessen gewone vlier, Paul Busselen, K.U. Leuven - Campus Kortrijk, http://www.kuleuven-kortrijk.be/bioweb/

De eerste rijpe bessen van de gewone vlier hangen nu aan de struiken. De Natuurkalender verwacht dat over ongeveer tien dagen de helft van de stuiken zijn eerste rijpe bessen zal dragen. Hiermee loopt de vruchtrijping van de..


Lees verder 20 augustus 2010   13 jaar oud
Lepelaar

In De Geul op Texel broeden meer lepelaars dan ooit. In 2010 breekt Texel het derde record op rij. De grootste kolonie is te vinden in De Geul in Nationaal Park Duinen van Texel...


Lees verder 19 augustus 2010   13 jaar oud
Levendbarende hagedis

Dankzij fotografisch bewijsmateriaal is het voorkomen van de levendbarende hagedis in de duinen bij Valkenisse in Zeeland eindelijk vastgesteld. Het betreft een foto van een net geboren juveniele levendbarende hagedis, waarmee de..


Lees verder 19 augustus 2010   13 jaar oud
graszanger, wikipedia, GNU Free Documentation License

Overijssel is een vogelsoort rijker. In de Weerribben is een graszanger opgedoken. Dit Zuid-Europese rietvogeltje is door het veranderende klimaat bezig met een opmars in Nederland. Ook rond het Naardermeer in Noord-Holland is het..


Lees verder 18 augustus 2010   13 jaar oud

Archief