Natuurberichten

Pagina 1361 van 1407 - 14061 Resultaten

gewone zeester met 9 armen
Stichting Anemoon

Op 2 november 2008 vonden sportduikers een uiterst zeldzame en daarmee hele bijzondere gewone zeester. In de Oosterschelde, aan de noordzijde van de Zeelandbrug, is een gewone zeester met NEGEN armen gefotografeerd. Voor zover nu..


Lees verder 7 november 2008   14 jaar oud
krabbenscheer

Was 2007 al een slecht jaar voor de Europees beschermde groene glazenmaker, uit de voorlopige gegevens van het Landelijk Meetnet Libellen lijkt 2008 nog minder te zijn geweest voor deze libel uit laagveengebieden...


Lees verder 6 november 2008   14 jaar oud
steenuil vs wezel Andre Eijkenaar

Een zeer bijzondere foto van een zeldzame waarneming: rode lijst-soort steenuil van de rode lijst-soort wezel. ..


Lees verder 6 november 2008   14 jaar oud
wintervlinder klein

De komende weken kunt u in uw eigen omgeving, soms letterlijk om de hoek, de kleine wintervlinder vinden. Deze nachtvlinder wordt pas actief als het koud is geweest en vliegt soms door tot ver in december of zelfs januari...


Lees verder 5 november 2008   14 jaar oud
winterklaar maken tuin

Het is tijd om de tuin winterklaar te maken. Weldadig voor lichaam en geest: in de herfstzon, met ritselend en dwarrelend kleurig blad om je heen, een dag werken in de tuin. Het blad bijeen vegen en afvoeren, de overjarige..


Lees verder 5 november 2008   14 jaar oud
Beukenbladeren op grond

De ontwikkeling van de herfst ligt dit jaar op het normale schema. Rond deze tijd zijn vrijwel overal in het land zomereiken en beuken te vinden die volledig verkleurd zijn. Een groot aantal boomsoorten verliezen deze dagen de..


Lees verder 4 november 2008   14 jaar oud

Eind oktober, begin november is het weer kraanvogeltijd! Ieder jaar is het weer spannend. Komen ze wel, komen ze niet. Nou, anders geformuleerd, komen ze over ons land, of niet? Ieder jaar trekken grote groepen kraanvogels vanuit..


Lees verder 4 november 2008   14 jaar oud
huismus

De steden Heerhugowaard, Terneuzen en Zoetermeer zijn dit jaar genomineerd voor de Stadsvogelprijs. De prijs is door Vogelbescherming Nederland uitgeschreven om creatieve projecten voor stadsvogels te stimuleren. De winnaar wordt..


Lees verder 3 november 2008   14 jaar oud
Veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje
Nina Fatouros, www.bugsinthepicture.com

Het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje wordt steeds vaker aangetroffen in Nederland. Eind 2002 kwam de kever via België en Duitsland ons land binnen. De soort trekt steeds verder naar het noorden. In 2004 stegen de aantallen..


Lees verder 3 november 2008   14 jaar oud
Groene Woud Dommel

Er zijn 20 Nationale landschappen in Nederland. Samen vertellen zij het verhaal van het Nederlandse landschap. Een gebied met de status `Nationaal Landschap` kan rekenen op aandacht en middelen van de nationale overheid. Sinds de..


Lees verder 2 november 2008   14 jaar oud

Archief