Natuurberichten

Pagina 1373 van 1407 - 14064 Resultaten

dahlia_teunspaans_gnuf

Het duurt nog maar even en dan zijn de dahlia’s weer uitgebloeid. Maar voordat het zover is, zijn er eerst nog een aantal bloemencorso’s in ons land, waar de dahlia’s worden gebruikt om indrukwekkende praalwagens te bouwen. De..


Lees verder 3 september 2008   14 jaar oud
windmolen in schemer JASJA DEKKER

Canadese onderzoekers denken de oorzaak gevonden te hebben waardoor zoveel vleermuizen slachtoffer worden van windmolens. Zij wijzen het luchtdrukverschil aan de uiteinden van de molenwieken aan als boosdoener...


Lees verder 3 september 2008   14 jaar oud
Purperreiger. Foto: Ruud van Beusekom

Het najaar lijkt begonnen: als gevolg van zuidoostenwinden van de laatste dagen lijkt de vogeltrek op gang te komen. ..


Lees verder 2 september 2008   14 jaar oud
goudvenstertje klein

Kabels langs de A2 die worden ontvreemd en de roof van mooie koperen beeldjes in Laren: het is oppassen voor de koperuil in Nederland, die momenteel volop aanwezig is. Er zijn overigens geen aanwijzingen dat deze algemene soort..


Lees verder 2 september 2008   14 jaar oud
rob uitsnede ECOMARE

Op Texel is een ringelrob aangespoeld. Dit is bijzonder omdat deze soort alleen in het Noordpoolgebied en in de Oostzee voorkomt. Het dier wordt opgevangen door Ecomare...


Lees verder 1 september 2008   14 jaar oud
dwergwezel heeft een Siberische lemming gevangen

De Taimyr expeditie is weer terug uit Siberië. Van begin juni tot midden augustus onderzocht dit internationale onderzoeksteam van Alterra en het NIOO de relaties tussen pooldieren en de rol van het klimaat hierin. Afgelopen zomer..


Lees verder 1 september 2008   14 jaar oud
wijnstok

Het is weer druiventijd in Nederland. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar door introductie van vroegrijpe druivenrassen kunnen druiven hier steeds beter groeien. Er komen dan ook steeds meer wijngaarden in ons land. ..


Lees verder 31 augustus 2008   14 jaar oud
Poelkikker

Van over de hele wereld komen alarmerende berichten dat kikkers en salamanders massaal sterven. Door tal van internationale beschermingsorganisaties is daarom 2008 uitgeroepen tot het Jaar van de Kikker. Dit thema benadrukt de..


Lees verder 31 augustus 2008   14 jaar oud
Kamsalamander, wikipedia,  Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 Unported License.

De kamsalamander is terug van weggeweest op landgoed Oosterheide (Noord Brabant)! Ruim dertig jaar liet de amfibie zich niet zien in het gebied. De kamsalamander verdween samen met de poelen, toen een woonwijk werd aangelegd. ..


Lees verder 30 augustus 2008   14 jaar oud
bever

Sinds 1988 komen er weer bevers voor in ons land, nadat deze soort lange tijd geleden was uitgestorven. De afgelopen jaren zijn op diverse plaatsen dieren uitgezet, zoals in de Biesbosch, de Gelderse Poort, Flevoland en in het..


Lees verder 30 augustus 2008   14 jaar oud

Archief