Natuurberichten

Pagina 1374 van 1554 - 15535 Resultaten

Afgelopen tijd zijn er bij De Vlinderstichting foto’s binnengekomen van de grote keizerlibel, waarvan de waarnemer dacht dat het om de gaffellibel ging. Hoewel deze twee soorten ieder uit een andere familie komen, is de vergissing..


Lees verder 28 juni 2010   13 jaar oud
Gewone eikvaren in Ulmus minor op de Recht Boomsloot te Amsterdam

Uit onderzoek in de Amsterdamse binnenstad blijkt dat verrassend veel Iepen begroeid zijn met Gewone eikvaren. Er lijkt sprake van een toename in de laatste jaren. Vooral Iepen aan de grachtenkant zijn bij Eikvarens in trek...


Lees verder 27 juni 2010   13 jaar oud
muskusrat

Vrijwilligers zagen bij de beverburcht in het Harderbos in de avondschemering een volwassen bever zwemmen. Na enkele minuten meldde zich een tweede, kleiner exemplaar. Althans zo leek het...


Lees verder 27 juni 2010   13 jaar oud
paddenregen

De afgelopen dagen zijn op verschillende plekken in ons land de eerste juveniele bruine kikkertjes weer gezien! Met honderden tegelijk verlaten de kleine net gemetamorfoseerde kikkers het water, waarin ze tot dat moment geleefd..


Lees verder 27 juni 2010   13 jaar oud
Ransuil vierkant

Heeft u dat ook wel eens? U hoort een rare hoge piep in deze tijd van het jaar en heeft geen idee wat het is. Hieronder volgt het (waarschijnlijke) antwoord…..


Lees verder 26 juni 2010   13 jaar oud
zandhagedis man

In het heidegebied van het Bergherbos helpen schapen de leefomstandigheden van reptielen te verbeteren. De dieren grazen jonge bomen en struiken kort zodat het gebied open blijft...


Lees verder 26 juni 2010   13 jaar oud
molshopen.org

Het is een bijzondere tijd voor jonge mollen. Ze moeten op eigen benen, of eigenlijk op eigen poten, gaan staan en dat levert grote gevaren op...


Lees verder 26 juni 2010   13 jaar oud
Windmolens op de rechterhavendam in Zeebrugge (foto: Tim Bekaert, GNU-licentie voor vrije documentatie)

Als het aan het Rijk ligt verschijnen er op elf plekken in ons land grote windmolenparken. Al die honderden windmolens bij elkaar zorgen er voor dat Nederland meer schone energie gaat leveren. Een mooi streven, maar waarom moet..


Lees verder 25 juni 2010   13 jaar oud
Veenhooibeestje (foto: Kars Veling)

Tegen de trend in nemen de aantallen van het veenhooibeestje in het Fochteloërveen toe. Dat is te danken aan de speciale maatregelen die Natuurmonumenten de afgelopen jaren heeft genomen. Het veenhooibeestje is een zeldzame..


Lees verder 25 juni 2010   13 jaar oud
Zoete kers

De eerste Hollandse kersen worden geplukt. De kersen zijn dit jaar zo’n twee weken later dan de afgelopen, vroege, jaren. Daarmee is 2010 een normaal kersenjaar. Dat zegt Frans van Brandenburg, Vakgroepvoorzitter Fruitteelt van de..


Lees verder 25 juni 2010   13 jaar oud

Archief