Natuurberichten

Pagina 1377 van 1552 - 15516 Resultaten

We bevinden ons in de vlinderdip. De voorjaarsgeneratie van vlindersoorten met meerdere generaties per jaar is uitgevlogen en de zomergeneraties zijn nog niet aanwezig. De afgelopen jaren was de dip een paar weken eerder, maar nu..


Lees verder 9 juni 2010   14 jaar oud
Tweekleurig franjekelkje

Het Tweekleurig franjekelkje is een bijzonder fraai maar ook erg klein paddenstoeltje. Bij het zoeken naar deze kleine paddenstoeltjes opent zich een wereld van verborgen schoonheid...


Lees verder 8 juni 2010   14 jaar oud
Bruine Kiekendief

Het broedseizoen van de bruine kiekendief is in volle gang. De meeste broedvogels zijn momenteel volop actief met nestelactiviteiten. Al heel veel mensen zijn actief in het Jaar van de bruine kiek om te proberen exact het aantal..


Lees verder 8 juni 2010   14 jaar oud
Melkviooltje (var lacteoides)

Promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden toont aan dat een afwijkende, en alleen in Nederland voorkomende, vorm van het Melkviooltje als aparte variëteit beschouwd moet worden. De taxonomische status van (onder)soort zit er..


Lees verder 7 juni 2010   14 jaar oud

Veel vlinders blijven gelijk of doen het beter dan in het voorjaar van 2009. Dit blijkt uit de telgegevens van april en mei. De koninginnenpage is de grote verliezer van dit voorjaar. Bruin dikkopje en argusvlinder kenden een..


Lees verder 7 juni 2010   14 jaar oud
Overstekende eenden verkeersbord

De nieuwe natuur van de Sint Jacobspolder is succesvol voor kustbroedvogels. De jonge kluten die net geboren zijn, gaan nu zelf op zoek naar voedsel. De autoweg naast het gebied is daarbij een obstakel. Natuurmonumenten heeft..


Lees verder 6 juni 2010   14 jaar oud
zeeprik

Tijdens een inventarisatie door de RAVON vrijwilligersgroep de Gelderse Vissers is op 31 mei jongstleden een spectaculaire vangst gedaan in de Waal bij Nijmegen. Het betrof een jonge zeeprik van 16,5 centimeter lang. In de grote..


Lees verder 6 juni 2010   14 jaar oud
Lepelaar

Het gaat de Nederlandse lepelaars weer voor de wind. De laatste jaren neemt het aantal broedparen weer toe en de lepelaars beginnen nu ook steeds meer nieuwe broedplekken op te zoeken, ook in het binnenland...


Lees verder 5 juni 2010   14 jaar oud
bever kop

Meestal zonder er zelf één te hebben gezien, weet elke Nederlander dat bevers dammen bouwen. Dat ze dat ook in Nederland doen, is minder bekend. Hoe lang denkt u dat de langste beverdam ter wereld is?..


Lees verder 5 juni 2010   14 jaar oud
Keverorchis This image is from Projekt Runeberg: Bilder ur Nordens Flora (Author: C. A. M. Lindman, died 1928), published 1917–1926. The copyrights have expired and this image is in the public domain.

In de Dintelse Gorzen in Noord-Brabant is een nieuwe orchidee ontdekt. De grote keverorchis werd in groten getale aangetroffen door KNNV Roosendaal...


Lees verder 5 juni 2010   14 jaar oud

Archief