Natuurberichten

Pagina 1380 van 1566 - 15660 Resultaten

Dode hommels onder de lindebomen

Bij Bijen@wur van Wageningen UR zijn diverse meldingen van honderden dode hommels onder lindebomen binnengekomen. De massale sterfte is een jaarlijks terugkerend en eeuwenoud verschijnsel. De hommels komen om van de honger. De..


Lees verder 26 juli 2010   13 jaar oud
Watergentiaan

Wie verkoeling in het water zoekt ondervindt op veel plaatsen geduchte concurrentie van haar natuurlijke bewoners. Zo kunnen waterplanten in het zomerseizoen flinke oppervlakten bedekken. Watergentiaan is er zo een. Internationaal..


Lees verder 26 juli 2010   13 jaar oud
Dagpauwoog in gras

Uit het halfjaaroverzicht van De Natuurkalender blijkt dat de ontwikkeling van planten tot halverwege maart door de koude winter gemiddeld drie weken achter lag op die van de voorgaande negen jaar. Na de warme maart en april was..


Lees verder 25 juli 2010   13 jaar oud
Bruine kikker. Foto: Axel Wiewel, Natuurmonumenten

Onweer jaagt mensen naar een veilige schuilplaats, maar de dappere natuurwaarnemer kan fascineerende waarnemingen doen tijdens een flinke donderbui. Zo komen padden en kikkers massaal te voorschijn...


Lees verder 25 juli 2010   13 jaar oud
Brandts vleermuis

Onderzoekers hebben bijzondere vleermuissoorten gevonden in Overijssel. Het gaat om de bosvleermuis en de brandtsvleermuis...


Lees verder 24 juli 2010   13 jaar oud
gierzwaluw, www.ivnvechtplassen.org

Eind juli is het voor de meeste gierzwaluwen alweer inpakken en wegwezen. U kunt getuige zijn van de zomerse exodus van tientallen gierzwaluwen. Hoe? Door iedere dag naar boven te turen en mogelijk de laatste gierzwaluw van het..


Lees verder 24 juli 2010   13 jaar oud
Weke sponsje 2010

In 2005 is de Nederlandse mariene biodiversiteit uitgebreid met een nieuw sponsje. Pas in 2009 is met de hulp van Amsterdamse en Russiche sponzenexperts definitief vastgesteld dat deze spons naar de wetenschappelijke naam..


Lees verder 23 juli 2010   13 jaar oud
slangenarend.
GFD-licentie

Hij is er weer: de slangenarend in het Fochteloërveen, het natuurgebied op de grens bij Drenthe en Friesland. Dit jaar wat later dan voorgaande jaren, maar dat mag de pret niet drukken!..


Lees verder 23 juli 2010   13 jaar oud
Akkerleeuwenbek

Naar planten kijken levert in het stedelijk gebied een streeplijst op met veel soorten. Kilometerhokken met meer dan 300 plantensoorten zijn eerder regel dan uitzondering. Veel algemene soorten, maar daartussen regelmatig een..


Lees verder 23 juli 2010   13 jaar oud

Het is momenteel genieten van dagpauwoog en kleine vos op onze vlinderstruiken. Ook als het donker wordt blijken deze planten echte vlindertrekkers, het is de moeite waard om ze voor het naar bed gaan te inspecteren...


Lees verder 22 juli 2010   13 jaar oud

Archief