Natuurberichten

Pagina 1447 van 1531 - 15309 Resultaten

snoekbaars

Door toegenomen handel in vissen en (on)bewuste uitzettingen, via ballastwater van schepen of het verbinden van rivierensystemen middels kanalen - als gevolg van verschillende factoren kunnen er talloze nieuwe vissoorten in..


Lees verder 28 mei 2009   14 jaar oud
ijsvogelnieuw

Wat in Nederland dit jaar niet lukt, kunnen ze in Duitsland wel: een broedende ijsvogel op camera vastleggen. In de winter werden er al camera’s van Beleef de Lente rond het nest van de ijsvogel in Leusden gehangen, om mee te..


Lees verder 27 mei 2009   14 jaar oud
Gelderse roos
Foto: Wout van der Slikke

Wie de moeite neemt om bloemen van dichtbij te bekijken komt regelmatig voor verrassingen te staan. Een bekend voorbeeld daarvan is de Gelderse roos waarvan de bloemstructuur anders is dan je van een afstand misschien vermoedt...


Lees verder 27 mei 2009   14 jaar oud
Blauwe Kiekendief (Circus cyaneus)www.ivnvechtplassen.org

De blauwe kiekendief en de Waddeneilanden horen bij elkaar. Decennia lang was dit het geval, maar de laatste jaren wordt de broedpopulatie steeds kleiner. De afgelopen vijf jaar is het aantal broedparen gehalveerd. Als we niet..


Lees verder 26 mei 2009   14 jaar oud
Rosse Woelmuis

Het aantal rosse woelmuizen in de Hoekse Waard lijkt toe te nemen, zo blijkt uit 16 jaar braakballen verzamelen. Het pluizen van braakballen geeft informatie over hoe het met bijzondere muizensoorten in een bepaald gebied gesteld..


Lees verder 26 mei 2009   14 jaar oud
distelvlinder vuurdoorn klein

De distelvlinder is massaal binnengekomen en wordt momenteel uit heel Nederland gemeld. Vooral vorige week waren er berichten over massale trek van vele honderden vlinders per uur. Voor een deel trekken ze door, maar ze planten..


Lees verder 25 mei 2009   14 jaar oud
kaasjeskruiddikkopje klein piters

Na de eerdere melding van een kaasjeskruiddikkopje in Nederland (de eerste sinds 1956) is er op 20 mei opnieuw een exemplaar gezien, bij Eijsden, ook in Zuid-Limburg...


Lees verder 25 mei 2009   14 jaar oud
Liggende vetmuur
Foto: Gertie Papenburg

Grote kans dat als u vandaag of morgen bewust zou kijken naar wat er buiten de deur zoal groeit, Liggende vetmuur letterlijk de eerste plant is die u tegenkomt. Zij staat vaak tussen stoep- en straatstenen, waarschijnlijk ook op..


Lees verder 25 mei 2009   14 jaar oud
Kolgans Oscar, neergeschoten

Berichtten we u op 25 april nog dat kolgans Marco, een van de drie kolganzen die we al geruime tijd volgen, het rustiger aan deed – een dag later werd hij neergeschoten in de nabijheid van Moskou. ..


Lees verder 24 mei 2009   14 jaar oud
vismonitoring

Met hengel en schepnet kunnen bijna alle zoetwatervissoorten in Nederland worden gevangen. Daarmee kunnen vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan de monitoring van vissen in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van RAVON..


Lees verder 24 mei 2009   14 jaar oud

Archief