Natuurberichten

Pagina 3 van 1257 - 12562 Resultaten

Cygnus olor. Knobbelzwaan

Knobbelzwaan zorgt voor de kuikens en egel zoekt partner...


Lees verder 16 mei 2022   5 dgn oud

Vier zwarte neushoornstieren zijn vanuit twee reservaten in noordelijk Kwa-Zulu Natal in Zuid-Afrika verhuisd naar een nieuw leefgebied. De translocatie liep op rolletjes en was de zoveelste verhuizing mogelijk gemaakt door het..


Lees verder 15 mei 2022   6 dgn oud
Frater Willibrordus Prijs Fenolijn

Met een beschrijving van een late koekoek en een stel baltsende witte kwikstaarten heeft Mirjam Wiskerke de Frater Willibrordus Prijs gewonnen. Dat is zojuist bekend gemaakt in het BNNVARA-programma Vroege Vogels op NPO Radio 1...


Lees verder 15 mei 2022   6 dgn oud
Bloei vlier

Van veel planten en dieren in ons land wordt weer het uiterste gevergd. De zeer hoge temperaturen in combinatie met de zeer droge omstandigheden hebben op allerlei manieren invloed op hun overlevings- en voortplantingskansen. We..


Lees verder 15 mei 2022   6 dgn oud

De beschermde en zeldzame Platte schijfhoren en Kleverige poelslak leven in vegetatierijk schoon water, vooral in laagveengebied. Ze nemen echter sterk af. Massaal toenemende exotische kreeften eten zowel waterplanten als de..


Lees verder 15 mei 2022   6 dgn oud
Calopteryx splendens. Weidebeekjuffer

Weidebeekjuffer vliegt en grijze zeehond heeft even rust...


Lees verder 15 mei 2022   6 dgn oud
Hondsdraf

Wat is dat toch met blauwe bloemen? Mensen met een hekel aan de kleur blauw zijn zeer zeldzaam. Blauw verfrist, straalt rust en onschuld uit. Hemelsblauw, azuurblauw, koningsblauw; ze zijn allemaal even mooi. Hondsdraf kleurde de..


Lees verder 14 mei 2022   1 week oud

Symbiotische garnalen - garnalen die samenleven met andere soorten - verhuisden tijdens hun evolutie meerdere keren naar een andere gastheer, ontdekten onderzoekers van Naturalis. Van schelp naar zakpijp - en soms zelfs weer..


Lees verder 14 mei 2022   1 week oud
Luba de beer drinkt uit een kleine vijver in Save Wild's White Rock Bear Shelter buiten Kyiv, Oekraïne.

In een nieuw rapport van IFAW wordt ingegaan op de ingrijpende gevolgen van hedendaagse conflicten, zoals oorlogen en burgerlijke onrust, voor dieren – waaronder gezelschapsdieren, vee, dierentuindieren en wilde dieren. ..


Lees verder 14 mei 2022   1 week oud
Tjiftjaf

Vandaag, 14 mei, is het Wereld Trekvogeldag. Een belangrijk moment om stil te staan bij de bijzondere soorten die jaarlijks honderden, zo niet duizenden kilometers afleggen. Wat zijn dit voor soorten? En waar trekken zij naartoe?..


Lees verder 14 mei 2022   1 week oud

Archief