Natuurberichten

Pagina 3 van 1175 - 11748 Resultaten

Hertshoornweegbree

Vanuit het kustgebied trekt dit elegante, onopvallende plantje gestaag dieper het land in. Op veel plekken is het een nieuwkomer die niemand in de weg staat. Grappig dat hertshoornweegbree al een plekje vond in het kruidenboek van..


Lees verder 17 oktober 2021   4 dgn oud
Bosmuis

Bosmuis blijft actief en brandgans arriveert...


Lees verder 17 oktober 2021   4 dgn oud

Een ontmoeting met een hazelworm blijft voor velen iets onwerkelijks. Via gesprekken met hazelwormkenners en door literatuur door te nemen, valt veel te leren over het dier. Met enige volharding valt zelfs een zoekbeeld – een..


Lees verder 16 oktober 2021   5 dgn oud
Stoep plantjes

Stadsplanners krijgen meer en meer oog voor het belang van de plantjes, micro-organismen en diertjes in de bodem. Met het boek BiodiverCITY laat de gemeente Amsterdam zien dat het ze menens is...


Lees verder 16 oktober 2021   5 dgn oud
De koekoek in een boomtop

Jonge koekoek volgt ouders en edelhert is drachtig...


Lees verder 16 oktober 2021   5 dgn oud

Nederland is naar alle waarschijnlijkheid weer geschikt als broedgebied voor de kroeskoppelikaan. Dat is de conclusie die Nederlandse en Vlaamse onderzoekers trekken na een verkennende studie. De terugkeer van deze soort in de..


Lees verder 15 oktober 2021   5 dgn oud

Provincie Gelderland ontwikkelt allerlei programma’s om biodiversiteit te herstellen en versterken. Natuurlijk willen we dan ook weten of het de goede kant op gaat. Het CBS rekent dat voor ons uit. Met veel soorten gaat het beter,..


Lees verder 15 oktober 2021   6 dgn oud
Underwood’s brilteju (eenmalig gebruik WUR)

In tegenstelling tot het naburige Sint Maarten en Sint Eustatius telde Saba tot voor kort slechts één niet-inheemse reptielsoort. Onderzoekers hebben echter ontdekt dat lokale populaties van twee nieuwe soorten zich de laatste..


Lees verder 15 oktober 2021   6 dgn oud
Rups van de zuringuil

Zoek de zuringuil en grutto bereidt zich voor op winter...


Lees verder 15 oktober 2021   6 dgn oud

Atlas Leefomgeving organiseert op 26 oktober de workshop Meer dan 52wekenduurzaam: hoe krijg je mensen op een lichtvoetige manier mee om duurzamer te leven? Serge Calon is een van de initiatiefnemers van 52wekenduurzaam. Er..


Lees verder 14 oktober 2021   1 week oud

Archief